Quantcast
THE STREAM

Αφίσα ενημέρωσης για την επιδημία ρατσισμού στα λεωφορεία έβγαλαν κάποιοι καλοί άνθρωποι στη Θεσσαλονίκη

Ο ρατσισμός αποκαλεί πράγματι τρομερό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και κάποιοι αποφάσισαν να κάνουν κάτι γι’αυτό


THE NEWSROOM · 11 Δεκεμβρίου 2018

Δε γίνονται μόνο προτάσεις για συγκρότηση ταγμάτων εφόδου από λεωφορειατζήδες όπως φαίνεται στη Θεσσαλονίκη. Παρότι μια συγκεκριμένη μερίδα των οδηγών φαίνεται πως τρέφει μετριοπαθείς απόψεις όπως ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες της πόλης είναι πηγή ασθενειών και πρέπει να πηγαίνουν υποχρεωτικά με τα πόδια, όχι μόνο οι υπόλοιποι οδηγοί και η διοίκηση του ΟΑΣΘ, αλλά και ο άσχετος κόσμος φαίνεται πως δεν ψήνεται να υιοθετήσει την ίδια κατεύθυνση.

Κι επειδή η επιδημία ρατσιστικών περιστατικών από κάποιους οδηγούς είναι πράγματι απειλή για τη δημόσια υγεία, κάποιοι καλοί άνθρωποι βγήκαν και άρχισαν να κολλάνε αφίσες με το αντίστοιχο περιεχόμενο για να ενημερώσουν το κοινό. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η αφίσα της ομάδας Bulletin, η οποία για να γίνει ακόμη πιο ζουμερό το μήνυμα, μοιάζει με κανονική ανακοίνωση του ΟΑΣΘ:

Ανακοίνωση προς το επιβατικό κοινό:

Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται κρούσματα ρατσιστικών συμπεριφορών, ιδιαίτερα στις γραμμές 9-40-51-52-54-55-86 προς τις δομές εγκατάστασης μεταναστών.

Τα κρούσματα αυτά πιθανώς οφείλονται σε επιδημία μισανθρωπίας μεταξύ των οδηγών. Παρακαλούμαστε οι χρήστες λεωφορείων του ΟΑΣΘ να διατηρούν μια απόσταση ασφαλείας από τους οδηγούς, καθώς και να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, όπως υπομονή, εγρήγορση, ευφυΐα, αλληλεγγύη προς τους μετανάστες και τη στήριξή τους.

Κατά τη διάρκεια αντιμετώπισης της επιδημίας, τα δρομολόγια θα συνεχίσουν να εκτελούνται κανονικά.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Υ.Γ.: Εάν διαπιστώσετε μια δυσάρεστη οσμή, πρέπει να ανησυχήσετε και να αντιδράσετε αναλόγως: είναι η μπόχα του εθνικισμού και του φασισμού.

Αυτή είναι η αυθεντική αφίσα:

Να σημειωθεί εδώ πως η ανακοίνωση της ομάδας που έβγαλε την αφίσα περιέχει μια ανακρίβεια, καθώς το εξαιρετικά ψύχραιμο κείμενο που ζητούσε ομάδες περιφρούρησης απέναντι σε μετανάστες, δεν είναι κείμενο συνολικά του σωματείου. Για την ακρίβεια, προέρχεται από τα σίγουρα καθόλου ακροδεξιά μέλη της παράταξης ΔΡΟΜΕΑΣ που εκλέχθηκε πρόσφατα στο Δ.Σ. του σωματείου του ΟΑΣΘ.

Αν και είναι αναμενόμενο η πυκνότητα ρατσιστικού λόγου και περιστατικών τελευταία να προκαλεί ανησυχία, εδώ που τα λέμε.

Σήμερα παρεμβάσεις της ομάδας Bulletin ενάντια στις ρατσιστικές δηλώσεις του σωματείου του ΟΑΣΘ…ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ…

Gepostet von Bulletin : Βreaking the borders, communicating and struggling together am Montag, 10. Dezember 2018

Η διοίκηση του ΟΑΣΘ από την άλλη φάνηκε αρκετά ξενέρωτη, καθώς έσπευσε σαν καπετάν Προφανής να καταγγείλει την αφίσα ως ψεύτικη και «προβοκατορική». Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι έξω από τις εισόδους του μετρό διάφορων ευρωπαϊκών πόλεων όπως το Λονδίνο, υπάρχουν κανονικές αφίσες της αστυνομίας που καλούν τον κόσμο να καταγγείλει ρατσιστικά περιστατικά και εγκλήματα:

Αλλά πολύς κόσμος γίνεται Κολοκοτρώνης μόνο όταν πρόκειται για κάτι τέτοια αυτονόητα πράγματα.

Best of internet