Quantcast
THE STREAM

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ανατινάζει παρουσίαση βιβλίου με λογοπαίγνιο, γίνεται ο Σεφερλής του φιλελευθερισμού

Ο φιλελεύθερος Μάρκος Σεφερλής δεν κωλώνει με τίποτε από ό,τι φαίνεται


THE NEWSROOM · 11 Δεκεμβρίου 2018

Τη φυσική ροπή του Σταύρου Θεοδωράκη προς την κωμωδία, αν και ίσως όχι με έναν τρόπο που θα άρεσε στον ίδιο, τη γνωρίζουμε πολύ καλά. Σε μια χώρα που ο σχετικός ανταγωνισμός είναι πάρα πολύ ισχυρός, ο ισόβιος πρόεδρος του Ποταμιού έχει ένα απίστευτο ταλέντο να κάνει τον κόσμο της βασανισμένης χώρας μας να γελάει, και μάλιστα χωρίς καν να χρειαστεί να κάνει κάτι διαφορετικό από τη συνηθισμένη πολιτική δραστηριότητα του ίδιου και του κόμματός του.

Έτσι, με την ίδια χάρη με την οποία δίδαξε αγροτοκτηνοτροφικό στυλ στις καλοκαιρινές του διακοπές, ο πρόεδρος του Ποταμιού αξιοποίησε την παρουσίαση του βιβλίου του Κωστή Χατζηδάκη, στην οποία συμμετείχε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για ρίξει κι ένα λογοπαίγνιο – βόμβα 500 κιλών. Εκεί που ο διάλογος κινούνταν μεταξύ της Συμφωνίας των Πρεσπών, της ανάγκης για μεταρρυθμίσεις και άλλων τέτοιων βαρετών θεμάτων, ο Σταύρος της καρδιάς μας δεν κώλωσε να ανατινάξει τη συζήτηση με μία μόνο ατάκα.

Δυστυχώς δεν έχει διευκρινιστεί, αν αμέσως μετά πέταξε κι ένα αχακαλόε, έτσι για τη φάση:

«Προτείνω ο όρος “μετά” να αφαιρεθεί από το πολιτικό λεξιλόγιο. Η χώρα δεν χρειάζεται Μεταρρυθμίσεις αλλά Τωραρυθμίσεις!»

Μάλλον o Σταύρος δε χάνει με τίποτε τις τελευταίες τάσεις της μόδας, όπως τις περιγράφουμε με χαρά εδώ στο Luben.

Best of internet