Quantcast
THE STREAM

Σύλλογος Γονέων σε δημοτικό σχολείο διαγράφει μητέρα με την κατηγορία του εθνομηδενισμού

Το Δ.Σ. του 6ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών δε γουστάρει να υπάρχουν «άθεοι εθνομηδενιστές» και «άπλυτοι κομμουνιστές»


THE NEWSROOM · 10 Δεκεμβρίου 2018

Εξαιρετικά ψύχραιμη στάση ζωής γενικά πρέπει να έχουν τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών, αν κρίνουμε από την διαγραφή ενός από τα μέλη του Δ.Σ. που υπέγραψαν. Όπως αναφέρει η καταγγελία της «Δημοκρατικής Ενότητας Γονέων Νεάπολης Συκεών», η μητέρα Κατερίνα Καστρίδου διαγράφηκε επειδή συμμετείχε σε κινητοποιήσεις και αγώνες με τους οποίους δεν συμφωνούσε το υπόλοιπο Δ.Σ., και για να γίνει το κοκτέιλ ακόμη καλύτερο, από τη μεριά της πλειοψηφίας του Δ.Σ. ήρθαν και μετριοπαθείς χαρακτηρισμοί, όπως «άθεοι εθνομηδενιστές» και «άπλυτοι κομμουνιστές».

Να σημειωθεί πως η μητέρα ήταν κανονικά εκλεγμένη από τη Γενική Συνέλευση των γονέων, ένα όργανο θεσμικά ανώτερο από το Δ.Σ. που τη διέγραψε. Η ανακοίνωση διαγραφής σκιαγραφεί διάφορα αρκετά ασαφή επιχειρήματα όπως «Δημιουργεί αποσυντονισμό και διαταράσσει την εύρυθμη λειτουργία του Δ.Σ. με τον εκνευρισμό που προκαλεί στα μέλη από την εριστική και υποτιμητική συμπεριφορά της προς τα πρόσωπα όλων» και ένα αρκετά σαφές, ότι τους κατηγορεί για « για φασισμό χωρίς λόγο», το οποίο έρχεται να συνδυαστεί ιδανικά με τα περί άπλυτων κομμουνιστών που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δ.Σ.:

«Αγαπητοί γονείς με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα τελευταία δυσάρεστα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 18.30.

Διαγράφηκε από μέλος του Δ.Σ., με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες του νόμου, η κα. Κατερίνα Καστρίδου και με συντριπτική πλειοψηφία 5 ψήφους υπέρ της διαγραφής της και 1 κατά.

Οι λόγοι που αναγκαστήκαμε να προβούμε σε αυτή την ενέργεια είναι οι εξής: Δημιουργεί αποσυντονισμό και διαταράσσει την εύρυθμη λειτουργία του Δ.Σ. με τον εκνευρισμό που προκαλεί στα μέλη από την εριστική και υποτιμητική συμπεριφορά της προς τα πρόσωπα όλων.

Διασύρει το Δ.Σ. και τα μέλη του κατηγορώντας μας για φασισμό χωρίς λόγο ενώ αυτή προσπαθεί να επιβληθεί με τις φωνές της και την ανάρμοστη συμπεριφορά της.

Ακόμη και σε συναντήσεις που είχαμε με διάφορους τοπικούς φορείς, όπως το πρόσφατο παράδειγμα με την επίσκεψη μας στον αντιδήμαρχο παιδείας, δημιουργούσε κλίμα αρνητισμού και εκνευρισμού με αποτέλεσμα να διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία της συσκέψεως.

Προωθεί την προσωπική της προβολή μέσα από δράσεις του συλλόγου, όπως για παράδειγμα βραβεύτηκε προσωπικά η ίδια και όχι ο σύλλογος από τον πρόεδρο της παλαιστινιακής παροικίας για δράση που είχε κάνει ο σύλλογος για τα παιδιά της Παλαιστίνης…

Τα προηγούμενα Δ.Σ. είχαν δράσεις όλα αυτά τα χρόνια που δεν εξυπηρετούσαν τους σκοπούς και τα συμφέροντα του Συλλόγου. Σε αυτά τα Δ.Σ. ήταν και η κα. Κατερίνα Καστρίδου. Δράσεις όπως συλλογή τροφίμων για ανέργους, δράσεις για τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες, συναυλία αλληλεγγύης για τους απεργούς και απολυμένους της coca cola, της ελβο κ.ο.κ., με τα έσοδα να δωρίζονται στο ταμείο απολυμένων και απεργών αντί τα χρήματα να διατεθούν για να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών του σχολείου!!!

Δεν σέβεται τη δημοκρατία και τις δημοκρατικές διαδικασίες και μας απειλεί ευθέως πως θα μας διασύρει στα κανάλια (συγκεκριμένα στον κ. Παπαδάκη) γιατί τη διαγράψαμε, μην αντέχοντας και ανεχόμενοι την αρνητική συμπεριφορά της, με δημοκρατικές διαδικασίες και με απόλυτη πλειοψηφία του Δ.Σ. με 5 ψήφους υπέρ της διαγραφής της και 1 κατά.

Κατηγόρησε ευθέως στη συνέλευση του Δ.Σ. εσάς που λάβατε μέρος στην εκλογική διαδικασία και μας εκλέξατε νόμιμα ότι είστε του ίδιου επιπέδου με εμάς (εννοεί φασίστες)

Το πρωί της πέμπτης μάλιστα προώθησε φυλλάδια ‘καταγγελίας’ έξω από το σχολείο μαζί με άλλους ‘φίλους’ της στα οποία κατηγορεί και συκοφαντεί για άλλη μια φορά το ΔΣ και σας ζητάει να μας απομονώσετε γιατί υποστηρίζει ότι είμαστε όλοι εναντίον της συντονισμένα και μάλιστα την συνυπογράφει κάποιος σύλλογος που ούτε μας εκπροσωπεί ως σχολική κοινότητα αλλά ούτε καν τον γνωρίζουμε (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΟΝΕΩΝ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ)
Δεν πρόκειται να ανεχτούμε άλλο τέτοιου είδους συμπεριφορές και επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμη ενέργεια. Συκιές, 7/12/2018»

Αυτή ήταν η ανακοίνωση:

Το παραπάνω προϊόν πάθους καταγγέλθηκε με τη σειρά του από την Δημοκρατική Ενότητα Γονέων Νεάπολης Συκεών:

«Τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου και χωρίς καμία προειδοποίηση, μεθοδευμένα, 5 από τα 7 μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων 6ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών, αποφάσισαν εντελώς παράνομα και αντικαταστατικά, ότι μπορούν να διαγράψουν από μέλος του Δ.Σ. γονέα εκλεγμένο από τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου. Η πρόφαση είναι ότι πριν 3-7 χρόνια η “διαγραφείσα” γονέας πρωτοστάτησε σε δράσεις του Συλλόγου με τις οποίες αυτοί οι 5 διαφωνούν. Οποιαδήποτε δραστηριότητα που αφορά προηγούμενο Δ.Σ. (που μάλιστα είναι απαλλαγμένο από την Γ.Σ.) δεν υπόκειται μεταγενέστερα σε έλεγχο για το τι αποφάσεις πάρθηκαν με νόμιμες διαδικασίες σε παλιότερα έτη!!!

Είναι αντιδημοκρατικό κι ανήκουστο να θέλεις να διαγράψεις μέλος του ΔΣ μόνο κ μόνο επειδή έχει άλλη άποψη και μάλιστα χωρίς νόμιμες διαδικασίες. Πώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η συμπεριφορά εκείνη που δεν μπορεί να αποδεχτεί τη διαφορετική άποψη μέσα στο  Δ.Σ., η προσπάθεια να καταλύσεις κάθε έννοια δημοκρατίας και συλλογικότητας και να πιστεύεις ότι μπορείς να διαγράψεις τη μειοψηφία σε ένα ΔΣ  με το έτσι θέλω, με επιστολές γεμάτες ανακρίβειες, λάσπη και προσωπικές εμπάθειες. Με χαρακτηρισμούς “άθεοι εθνομηδενιστές”, “άπλυτοι κομμουνιστές” κ.α. που δεν έχουν θέση στο γονεϊκό κίνημα.

Το σημερινό λοιπόν ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών θα έπρεπε να νιώθει περήφανο για την έως τώρα δράση του συλλόγου και να προσπαθεί να οργανώσει ακόμη περισσότερες και καλύτερες εκδηλώσεις, να σκύψει πάνω στα μεγάλα και υπαρκτά προβλήματα της παιδείας και του σχολείου, αντί να προσβάλει και να επιτίθεται σε μέλη του Δ.Σ., προσπαθώντας να τα απομακρύνει από την θέση που τα ανέδειξαν οι ίδιοι οι γονείς.

Τους δηλώνουμε πως δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε εκβιασμούς που ξεκινούν καθαρά από ακροδεξιές αντιλήψεις και πως αν δεν σταματήσει η στοχοποίηση μελών του ΔΣ και η κατασυκοφάντησή τους επιφυλασσόμεθα για κάθε νόμιμη ενέργεια. Εμείς θα συνεχίσουμε να εκπροσωπούμε ΝΟΜΙΜΑ τους γονείς που μας εξέλεξαν στο ΔΣ του Συλλόγου ως το τέλος της θητείας και να παλεύουμε για μια καλύτερη Παιδεία για όλα τα παιδιά.

Καλούμε τους γονείς να αντιδράσουν και να καταδικάσουν τέτοιες συμπεριφορές, απομονώνοντάς τους.»

Ενώ όπως δήλωσε η ίδια:

«Είναι μια απόφαση παράνομη, είναι αντικαταστατική. Δεν μπορεί να διαγραφεί εκλεγμένο μέλος με απόφαση 5 ανθρώπων από ένα ΔΣ. Τα καταστατικά ορίζουν σαφέστατα ότι αυτό γίνεται με απόφαση Γενικής Συνέλευσης και μάλιστα με αυξημένες πλειοψηφίες για αντικαταστατική δράση. Οι 5 αυτοί έκριναν ότι η αντικαταστατική δράση είναι το να βοηθάς τους άνεργους. Μάλιστα απαγόρευσαν στο μοναδικό μέλος που δεν ψήφισε τη διαγραφή να με υπερασπιστεί. Εκτός από το ότι δεν έχω εγώ το δικαίωμα να υπερασπιστώ τον εαυατό μου, δεν έχει και κανένας άλλος το δικαίωμα να με υπερασπιστεί και να υπερασπιστεί τη δράση του Συλλόγου τόσα χρόνια.»

Αφήνουμε κι εμείς εδώ την ψύχραιμη γνώμη πως όλοι οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων είναι δημιουργήματα του Σατανά.

 

 

 

Best of internet