Quantcast
THE STREAM

Τον Στάνκογλου για Βαρουφάκη θέλει ο Κώστας Γαβράς για τη νέα του ταινία

Δεν έχει απαντηθεί ακόμη το κρίσιμο ερώτημα που είναι ποιος θα κάνει το Ντάισελμπλουμ


THE NEWSROOM · 10 Δεκεμβρίου 2018

Είναι γεγονός πως η ελληνική πολιτική πραγματικότητα αξίζει και με το παραπάνω να γίνει ταινία, πιστεύαμε όμως πως το καλτ σινεμά είναι βασικά το πιο ταιριαστό. Για την ανακοίνωση όμως πως ο Κώστας Γαβράς όχι απλά ετοιμάζεται να ασχοληθεί μαζί της και να κάνει ταινία τον Βαρουφάκη, αλλά έχει ήδη και πρωταγωνιστή στο μυαλό του δεν ήμασταν καθόλου προετοιμασμένοι.

O άνθρωπος που κάποτε γύρισε το «Ζ» για να πει την ιστορία του Γρηγόρη Λαμπράκη θέλει λοιπόν αυτή τη φορά να κεντράρει στον καραφλό πρώην άρχοντα του υπουργείου Οικονομικών, όπως έχει πει εδώ και καιρό. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον ίδιο τον πρώτο chief επί των οικονομικών της κυβέρνησης Τσίπρα μάλιστα έχασε την καρέκλα του και λόγω της «μηχανής προπαγάνδας των Βρυξελλών η οποία δούλευε σε βάρος του Βαρουφάκη».

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της LIFO, o Γαβράς έχει βρει ήδη τον ιδανικό πρωταγωνιστή για να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το βιβλίο του Βαρουφάκη, «Ανίκητοι Ηττημένοι»: Είναι ο ηθοποιός Γιάννης Στάνκογλου, με τις δύο πλευρές να είναι πάρα πολύ κοντά στις υπογραφές που θα ρίξουν τα τσιμέντα, με σκοπό το Μάρτιο να έχουν ξεκινήσει τα γυρίσματα.

Αν λοιπόν ηθοποιός και σκηνοθέτης τα βρουν και στα οικονομικά, τα πράγματα γίνονται πολύ πιο απλά για να ξεκινήσει μια παραγωγή που θα κινείται μεταξύ Αθήνας, Βρυξελλών, Βερολίνου και Λονδίνου. Να σημειωθεί εδώ ότι αν και το σενάριο είναι έτοιμο και ο Γαβράς έχει κάνει το διάβασμά του από εφημερίδες, περιοδικά και προσωπικές σημειώσεις που του έδωσε ο ίδιος ο πρώην υπουργός, η παραγωγή δεν είναι ακόμη πολύ safe από άποψη χρηματοδότησης, αν και αυτό μπορεί να ταιριάξει ιδανικά σε μια ταινία που έχει να κάνει με το Βαρουφάκη. Ο δε Στάνκογλου δηλώνει ότι μπήκε στη Δραματική Σχολή γιατί δεν ήξερε τι άλλο να κάνει, οπότε όλα ταιριάζουν μεταξύ τους:

Ο δε Στάνκογλου έχει μεταξύ άλλων εμπειρία από 10η Εντολή και Αστυνόμο Μπέκα, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει σαν ιδανικό crossover με το στόρι του Βαρουφάκη από την είσοδο στη Βουλή με ένα μόνο ν στο Γιάννης μέχρι το δημοψήφισμα του 2015. Επίσης, για τον νέο (διεθνή) πολιτικό φορέα του Βαρουφάκη εξέφρασε το ενδιαφέρον της πρόσφατα η ίδια η Πάμελα Άντερσον, οπότε θα μπορούσε να μπει στις επιλογές του casting ως Δανάη Στράτου για το απόλυτο crossover 10ης Εντολής και Baywatch αλλά με λίγο πολύχρωμο πουκάμισο και πολύ μνημόνιο.

Η αλήθεια είναι πως το μπρα ντε φερ του Βαρουφάκη με τον Ντάισελμπλουμ το ξέραμε από τότε ότι αξίζει μια θέση στον παγκόσμιο κινηματογράφο.

 

 

Best of internet