Quantcast
THE STREAM

Καντάδα στον Τσίπρα με διάσημο χιτ της Μαρινέλας έκανε μπάντα στη Ρωσία

Η ορχήστρα αφιέρωσε το μεγάλο χιτ του Ντέμη Ρούσου στον πρωθυπουργό μας, ενώ παράλληλα αυτός μίλησε για τη γραβάτα του


THE NEWSROOM · 7 Δεκεμβρίου 2018

Σε μια υπέροχη νότα σουρεαλισμού και ελληνορωσικής φιλίας, μια στρατιωτική μπάντα της Ρωσίας έκανε καντάδα στον Αλέξη Τσίπρα με μία από τις πιο γνωστές μελωδίες της Ελλάδας. Πιο συγκεκριμένα, η μίνι ορχήστρα αποφάσισε να τον αποχαιρετήσει με ένα από τα μεγαλύτερα χιτς της Μαρινέλλας, αλλά στην αυθεντική του εκδοχή.

Πιο συγκεκριμένα ήταν η δεύτερη μέρα της επίσκεψής του στη Μόσχα και ο Έλληνας πρωθυπουργός πήγε στον Άγνωστο Στρατιώτη της Ρωσικής πρωτεύουσας για να καταθέσει στεφάνι. Την ώρα που έφευγε, η μπάντα του έπαιξε το γνωστό «From Souvenirs to Souvenirs» του Ντέμη Ρούσου, το οποίο έχει ερμηνεύσει και η γνωστή τραγουδίστρια αλλά στα ελληνικά με τίτλο «Γιατί φοβάσαι», αν και το μεγάλο χιτ έγινε πιο γνωστό από τον στίχο του «Πάρ’ το φεγγάρι και καν’ το βέρα μου».

Δείτε το βίντεο:

Το τραγούδι του Ρούσου, ο οποίος διατέλεσε και τραγουδιστής των Aphrodite’s Child, έκανε το μπαμ το 1975 με την κυκλοφορία του δίσκου Souvenirs, ενώ την ίδια χρονιά έσκασε και η διασκευή της Μαρινέλλας. Να σημειωθεί εδώ πως το τραγούδι έγινε τεράστιο χιτ στη Σοβιετική Ένωση, τόσο που όταν ο Ρούσος πήγε το 1991 στη Σοβιετική Ένωση για να δώσει σειρά συναυλιών, ο Ρώσος ραδιοφωνικός παραγωγός Μπόρις Μπαραμπάνοφ έπρεπε να τους εξηγήσει πως αν δεν τραγουδήσει το εν λόγω τραγούδι, το κοινό δε θα τον αφήσει να φύγει από τη σκηνή.

Πέρα από το μέτωπο της μουσικής, αξίζει εδώ να σημειωθεί πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ζήτημα της γραβάτας, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας με τον δημοσιογράφο Μιχαΐλ Γκούσμαν για την Ρωσική τηλεόραση. Όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε πότε θα νοικοκυρευτεί και θα βάλει γραβάτα, ο πρωθυπουργός του απάντησε ότι το έχει κάνει μια φορά, όταν έκλεισε το μεγάλο deal.

Στην συνέχεια όμως:

«Tην έβγαλα την ίδια μέρα και στην ίδια ομιλία, λέγοντας ότι για μένα αυτή η εμφάνιση αποτελεί μία στολή εργασίας.»

Για να τονίσει αμέσως μετά πως τώρα πλέον μπορεί και μπαίνει στα κλαμπ με τις πιο δύσκολες πόρτες χωρίς γραβάτα:

«Έχω καταφέρει να είμαι ίσως ο μοναδικός ευρωπαίος ηγέτης που έχω μπει στα πιο σημαντικά, αν θέλετε, φόρα και στις πιο σημαντικές έδρες κυβερνήσεων, από το Κρεμλίνο μέχρι τον Λευκό Οίκο, και από το Βατικανό έως τη Downing Street, και σε όλον τον κόσμο, και στο Πεκίνο και παντού, χωρίς γραβάτα. Συνεπώς, νομίζω ότι αυτή είναι μια κατάκτηση.»

Μην μπερδευτείτε όμως, αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για όλους μας, γιατί μπορεί να μην διαγράφηκε το χρέος, αλλά είναι σαν να διαγράφηκε:

«Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι πως με την επιτυχία αυτή που είχαμε, πράγματι είναι σαν να έφυγε μία θηλιά, μία γραβάτα από τον λαιμό μας. Εννοώ, την επιτυχία που είχαμε για το ελληνικό χρέος. Μπορεί να μη διαγράφηκε το χρέος. Ωστόσο, βρέθηκε ένας τρόπος, μέσα από την επέκταση του χρόνου ωρίμανσης των αποπληρωμών και την περίοδο χάριτος, να δοθεί ένας καθαρός διάδρομος 15ετίας για την Ελλάδα, πράγμα το οποίο αναγνωρίζουν οι επενδυτές και δημιουργείται ένα πολύ θετικό κλίμα επενδύσεων στην Ελλάδα.»

Χωρίς γραβάτα μπαίνω στο κλαμπ, ΝΤΑΜΠ.

Best of internet