Quantcast
THE STREAM

Η ασπίδα του ΜΑΤατζή στο πρόσωπο του δεμένου συλληφθέντα είναι η πρακτική, κι αν σας αρέσει

Meanwhile στο ΣΚΑΪ το πρώτο πράγμα που είπαν είναι «μην τα κάνετε αυτά εκεί που έχει κάμερες»


Κώστας Αρβανίτης · 7 Δεκεμβρίου 2018

Όλα τα όμορφα που μας χαρίζει τακτικά η Ελληνική Δημοκρατία προέκυψαν από την καταγραφή ενός εν ψυχρώ χτυπήματος διαδηλωτή από αστυνομικό, το οποίο  συνέβη κατά τη διάρκεια των χτεσινών συγκρούσεων στο κέντρο της Αθήνας για την επέτειο των 10 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα. Όπως κατέγραψε ο φακός του Hibai Arbide Aza, ανταποκριτή του λατινοαμερικάνικου δικτύου Telesur, ένας ΜΑΤατζής αποφάσισε τελείως στην ψύχρα να χτυπήσει με την ασπίδα του τον δεμένο με χειροπέδες συλληφθέντα που κρατούσε.

Στο σκηνικό, το οποίο σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Telesur συνέβη χτες το βράδυ σε δρόμο των Εξαρχείων, ο αστυνομικός πρώτα σκύβει προς τη μεριά του νεαρού άντρα, του λέει κάτι και στη συνέχεια τον κοπανάει με την ασπίδα. Να σημειωθεί πως ο νεαρός άντρας είναι τελείως ακινητοποιημένος και προφανώς δε μπορεί να αντισταθεί στο χτύπημα. Δείτε το βίντεο:

Η αντίδραση μερίδας των ΜΜΕ ήταν χαρακτηριστικά ελληνική, καθώς αμείλικτα έσπευσαν να μετριάσουν την καταδίκη της πράξης του αστυνομικού και να μιλήσουν για την “ένταση” που έχουν εκείνες οι στιγμές (κάτι που κατά κάποιο  μαγικό τρόπο ισχύει μόνο για τους αστυνομικούς), ενώ το πρώτο πράγμα που σκέφτηκαν να πουν στην εκπομπή «Οι Αταίριαστοι» στο ΣΚΑΪ για το γεγονός, έστω κι αν ο δημοσιογράφος το λέει ειρωνικά, ήταν ότι αν έχουν σκοπό να κουνήσουν περίεργα τις ασπίδες τους οι αστυνομικοί, καλύτερα να το κάνουν μακριά από τις κάμερες.

Το πιο πιθανό που θα προκύψει από την απίστευτα σκληρή αυτή κριτική είναι όντως οι αστυνομικοί να ευχαριστήσουν το ΣΚΑΪ για τη συμβουλή του και να αρχίσουν να χτυπούν τον κόσμο περισσότερο εκεί που δεν τους πιάνει ο φακός της κάμερας. Έτσι θα γίνεται ό,τι γίνεται και τώρα αλλά χωρίς να μπλέκουμε όλοι με ΕΔΕ, καταδικαστικές αποφάσεις, καταθέσεις μαρτύρων και άλλα τέτοια γραφειοκρατικά.

Στο κάτω κάτω αυτή είναι η πρακτική και σε όποιον αρέσει όπως έλεγε πρόσφατα ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δημοσθένης Πάκος, μπορούμε να αρχίσουμε να την εκτιμάμε αντί να γκρινιάζουμε.

Best of internet