Quantcast
THE STREAM

Οπαδός της Επίπεδης Γης χάνει στοίχημα για το αν η Γη είναι επίπεδη, αρνείται να πληρώσει

Μπορείς να πιστεύεις σε όποιο σχήμα Γης θες αλλά σεβάσου τουλάχιστον τα στοιχήματά σου


THE NEWSROOM · 5 Δεκεμβρίου 2018

Όποια κι αν είναι η γνώμη του καθενός για το σχήμα της Γης, νομίζουμε ότι πρέπει τουλάχιστον να σέβεσαι τα στοιχήματά σου. Κι όμως ένας από τους οπαδούς της Επίπεδης Γης καταπάτησε αυτή τη βασική αρχή, καθώς όχι απλά αρνείται να πληρώσει το στοίχημα που έβαλε, αλλά το στοίχημα που έβαλε ήταν το εντυπωσιακό ποσό των 100000 δολαρίων.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για το χρήστη του Youtube με όνομα Flat Out Hero, ο οποίος πρόσφερε 100 χιλιάρικα σε όποιο θα του αποδείκνυε ότι η Γη δεν είναι επίπεδη. Πιο συγκεκριμένα, η λεζάντα του βίντεο έλεγε «είναι αδύνατο, αλλά μην τους το πείτε! Αυτό είναι το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της Γης σε σχήμα μπάλας, και είμαι πολύ χαρούμενος που θα το καρφώσω εγώ!!!», στο οποίο βίντεο ανέφερε επίσης τον έτερο χρήστη του Youtube,  Wolfie6020.

Αυτό που ζητούσε λοιπόν ο  Flat Out Hero από τον Wolfie ήταν να χρησιμοποιήσει διαγράμματα πτήσης για να οδηγήσει ένα αεροπλάνο από το Σημείο Α στο Σημείο Β και από το Σημείο Β στο Σημείο Γ, πριν γυρίσει πίσω, εξασφαλίζοντας ότι ανάμεσα σε κάθε ζεύγος σημείο πετά την ίδια απόσταση και πως γίνονται στροφές 90 μοιρών και μόνο. Ο Wolfie για κάποιο λόγο ψήθηκε να αναλάβει το challenge όμως, και σε ένα βίντεο που δημοσίευσε τον Οκτώβριο, το οποίο έχει τίτλο «Αυτός ο οπαδός της Επίπεδης Γης μου χρωστάει 100000 δολάρια», έδειχνε και το σχέδιο πτήσης, το οποίο φαινόταν τελείως legit για να ολοκληρωθεί το challenge.

Αντί να κάνει αυτό που έπρεπε όμως, ο Flat Out Hero δεν έδειξε σεβασμό και απάντησε πως αφενός δεν ήθελε να χρησιμοποιηθεί η λέξη διάγραμμα σαν ρήμα και αφετέρου πως δεν ήθελε να χρησιμοποιηθούν ηλεκτρονικά διαγράμματα πτήσης. O Wolfie ούτε εκεί κώλωσε όμως και ανέβασε ένα βίντεο, όπου δείχνει τα διαγράμματα πτήσης σε χαρτί.

Κάπου εκεί ο Flat Out Hero αποδέχτηκε πως η διαδρομή χαράχτηκε, αλλά και ότι δεν πίστευε ότι μπορεί κάποιος να πραγματοποιήσει την πτήση. Κατά συνέπεια, δε θα πλήρωνε, επειδή δεν πίστευε ότι αποδείχτηκε ότι η Γη είναι στρογγυλή.

Δυστυχώς έχει χαθεί πια στις μέρες μας το φίλαθλο πνεύμα.

 

Best of internet