Quantcast
THE STREAM

Το υπουργείο Εξωτερικών χάνει όλα τα email του από το 2005 λόγω εθνομηδενιστή σκληρού δίσκου

Η προσαρμογή στην υψηλή τεχνολογία που χρησιμοποιεί το ΥΠΕΞ απαιτεί λίγη υπομονή ακόμη


THE NEWSROOM · 5 Δεκεμβρίου 2018

Σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα φαίνεται πως βρίσκεται η τεχνογνωσία του ελληνικού κράτους, αν κρίνουμε από το τελευταίο προβληματάκι που προέκυψε στο Υπουργείο Εξωτερικών. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ το Υπουργείο έχασε όλα τα e-mail του από το σωτήριο έτος 2005 και μετά, λόγω του φουτουριστικού τεχνολογικού προβλήματος που λέγεται χαλασμένος σκληρός δίσκος.

Σε περίπτωση μάλιστα που έχετε την απορία για το αν είχε γίνει ποτέ συντήρηση ή back-up ή άλλα τέτοια παλαιολιθικά, στο εν λόγω δίσκο δεν είχε γίνει τίποτα, προφανώς γιατί η πειραματική τεχνολογία που χρησιμοποιεί το ΥΠΕΞ δεν έχει ανάγκη από αυτά τα μπανάλ μέτρα προστασίας του υλικού. Δυστυχώς, πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι ούτε κάποιου είδους ανάκτηση θα γίνει, γιατί το κόστος είναι υπερβολικά υψηλό, αν και στο κάτω κάτω πόση σημασία μπορεί να έχουν αυτά τα e-mail, καθώς λογικά τα περισσότερα είναι σπαμ από φαστφουντάδικα και από αγγελίες τύπου «θες να μεγαλώσεις το πουλί σου; με αυτό τον τρόπο θα σε ζηλεύουν όλοι!».

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι ο εξοπλισμός είναι τόσο high-tech, που η βλάβη αυτή θα κόστιζε μόνο 15000 ευρώ για να αποφευχθεί. Τελικά, δύο μέρες μετά τη βλάβη, το Υπουργείο αποφάσισε ότι η τεχνολογία που χρησιμοποιεί είναι αρκετά αξιόλογη ώστε να πορευθούμε με αυτή παρά τα μικροπροβλήματα, οπότε ενέκρινε και το σχετικό κονδύλι 150000 ευρώ για να αγοράσει καινούριο εξοπλισμό.

Ας μην ξεχάσουμε εδώ πως η παρούσα κυβέρνηση έχει ήδη δείξει τις ανώτερες τεχνικές δυνατότητες της, οι οποίες μεταξύ άλλων έδιναν στον πρώην αναπληρωτή υπουργό ΠροΠο να αισθάνεται ασφαλής με τον ίδιο κωδικό που έχει ο μισός πλανήτης:

Best of internet