Quantcast
THE STREAM

Αποφυλακίζεται τελικά ο Ριχάρδος, στον κουβά φαίνεται να πηγαίνει η δικογραφία

Ανατροπή και χρυσό γκολ δείχνει να μπαίνει στην υπόθεση του ενεχυροδανειστή της καρδιάς μας


THE NEWSROOM · 4 Δεκεμβρίου 2018

Ένας άνευ προηγουμένου κουβάς είναι πολύ πιθανόν να παίξει στην υπόθεση του λαθρεμπορίου χρυσού, καθώς σύμφωνα με την υπεράσπιση των κατηγορούμενων, η διαβίβαση ενός εγγράφου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στην ανακρίτρια ανατινάζει τελείως τη δικογραφία. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές τουλάχιστον, το έγγραφο με βάση την τελωνειακή νομοθεσία ορίζει ότι δεν οφείλονται δασμοί και φόροι για να γίνει εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία, με αποτέλεσμα το βασικό κακούργημα της λαθρεμπορίας αλλά και τα συμπληρωματικά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της εγκληματικής οργάνωσης να μένουν στον αέρα, οπότε κατά συνέπεια πιστολιάζεται και η προφυλάκιση.

Με βάση αυτές τις εξελίξεις, οι δικηγόροι των εμπλεκόμενων κατέθεσαν αιτήματα αποφυλάκισης για τους πελάτες τους τα οποία έγιναν δεκτά, με αποτέλεσμα να υπάρχει η δυνατότητα να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κατηγορούμενοι εντός της ημέρας. Το θέμα είχε ήδη αγγίξει νωρίτερα σήμερα ο ίδιος ο αγαπημένος μας Αλέξης Κούγιας, ο οποίος είναι ο συνήγορος του άρχοντα Ριχάρδου Μυλωνά, που δήλωσε πως ο πανίσχυρος μεγιστάνας των ενεχυροδανειστηρίων θα βγει έξω σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Όπως είπε μάλιστα μετά την απόφαση αποφυλάκισης ο δικηγόρος της καρδιάς μας:

«Μας κάλεσε η κυρία ανακρίτρια η οποία  προς τιμή της,  μας ανακοίνωσε ότι από χθες το μεσημέρι, με επιμέλεια της, κατάφερε να προκαλέσει αντίδραση από ΑΑΔΕ, που είναι η μόνη αρμόδια για να βεβαιώνει τελωνειακές παραβάσεις. Κατόπιν αυτού ενεργοποίησε αυτεπαγγέλτως τη διαδικασία για αποφυλάκιση. Το βέβαιο είναι ότι σε λίγες ώρες οι κατηγορούμενοι θα είναι ελεύθεροι.

Αυτό είναι το μήνυμα προς πολλούς αποδέκτες. Κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν δικαιοσύνη για ιδιοτελείς σκοπούς αλλά η δικαιοσύνη δίνει απαντήσεις. Δεν γνωρίζω αν αυτεπαγγέλτως δικαιοσύνη στραφεί βάρος αυτών που δημιούργησαν φαρσοκωμωδία

Ο Saul Goodman του κάμπου τόνισε πως οι συμφωνίες μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας δεν επιβάλλουν δασμούς για την εξαγωγή σκραπ χρυσού στην Τουρκία και άρα πως η λαθρεμπορία πάει περίπατο, ενώ δεν έχασε την ευκαιρία να καταγγείλει και την Αστυνομία για τη βαρβαρότητά της, καθώς τόνισε πως η μεταχείριση του πελάτη του είναι «τεράστιο ηθικό και ποινικό θέμα». Δε χρειάζεται να ανησυχείτε πάντως για τη χαμένη τιμή της ΕΛ.ΑΣ., καθώς ο μεγαλόψυχος Ριχάρδος λογικά δε θα κάνει μήνυση εναντίον της, αφού όπως είπε ο Αλέξης Κούγιας, «Η Δικαιοσύνη είναι ανθρώπινη».

Να σημειωθεί εδώ ότι έχουμε φτάσει στο σημείο ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών Ευ.Ιωαννίδης να έχει πάρει το θέμα πάνω του μήπως και σωθεί η υπόθεση, καθώς η επική πατάτα στη δικογραφία πολύ πιθανόν να οδηγήσει σε ταμείο από Τσιλιγγίρη μια υπόθεση που έχει σοβαρές ενδείξεις παράνομης δραστηριότητας. Το αστείο στο θέμα, το οποίο θέμα είναι ότι η δικογραφία βασίστηκε σε μάρτυρα αντί για έγγραφο όπως απαιτεί ο νόμος, είναι ότι δε μπορεί κανείς να είναι σίγουρος αν πρόκειται για απλή αχρηστία ή για συνωμοσία από πλευράς των διωκτικών αρχών, αν και το αποτέλεσμα, που είναι ότι οι κατηγορούμενοι μπορεί να μην πάθουν τελικά τίποτα σαν κύριοι, είναι το ίδιο.

Πάντως περιμένουμε με αγωνία να δούμε το φινάλε της συγκεκριμένης σεζόν CSI: Μπραχάμι.

(Πηγή: 1, 2)

 

Best of internet