Quantcast
THE STREAM

Ομάδες μπράβων που θα πετούν πρόσφυγες από λεωφορεία προτείνει ψύχραιμη παράταξη του ΟΑΣΘ

Μια παράταξη λεωφορειατζήδων όχι μόνο πιστεύει πως οι πρόσφυγες στα λεωφορεία είναι πρόβλημα, αλλά έχει και μια παραστρατιωτική λύση γι’αυτό


THE NEWSROOM · 21 Νοεμβρίου 2018

Τη συγκρότηση μερικών casual παραστρατιωτικών ομάδων ενάντια στους πρόσφυγες πρότεινε μια συνδικαλιστική παράταξη λεωφορειατζήδων του ΟΑΣΘ. Η πρόσφατα εκλεγμένη παράταξη, η οποία ονομάζεται «Δράση Οδηγών Μηχανισμός Έκφρασης Αδέσμευτων Συναδέλφων – ΔΡ.Ο.Μ.Ε.Α.Σ.» έστειλε επιστολή στη διοίκηση του οργανισμού, όπου προτείνει ολόκληρο φάκελο μέτρων για την αντιμετώπιση του “προβλήματος” των προσφύγων στα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης, το οποίο φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα τους ίδιους αλλά όχι κάποιον άλλο.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΔΡ.Ο.Μ.Ε.Α.Σ. αναφέρει πως οι πρόσφυγες και οι μετανάστες έχουν προκαλέσει τις επτά πληγές του Φαραώ στις αστικές συγκοινωνίες της πόλεις, αναφέροντας μεταξύ άλλων απειλές, σεξουαλικές παρενοχλήσεις και εκφοβισμούς. Να σημειωθεί πως δεν αναφέρουν βέβαια κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό, οπότε μην πουλήσετε και το σπίτι σας για να ποντάρετε στην εκδοχή της συγκεκριμένης μερίδας λεωφορειατζήδων.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα η επιστολή:

«Στις  γραμμές 9-40-51-52-54-55-86 του δυτικού τομέα, αλλά και στην γραμμή 87 του ανατολικού τομέα, οι οποίες τα τελευταία χρόνια έχουν επιβαρυνθεί με την μετακίνηση των προσφύγων – μεταναστών από και προς τις δομές φιλοξενίας τους, παρατηρείται έντονα το φαινόμενο της εισιτηριοδιαφυγής.

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται επίσης ραγδαία αύξηση φαινομένων προπηλακισμού και παραβατικών συμπεριφορών των προσφύγων – μεταναστών, τόσο προς τους οδηγούς, όσο και προς το λοιπό επιβατικό κοινό. Οχλαγωγίες, εκφοβισμοί, απειλές, ασέβεια σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, σεξουαλικές παρενοχλήσεις κ.α έχουν γίνει πλέον καθημερινότητα.»

Η ακροδεξιά, θα μπορούσε να πει κανείς, παράταξη συνεχίζει αναφερόμενη στις γνωστές έγκυρες επιστημονικές θεωρίες πως οι πρόσφυγες απειλούν τη δημόσια υγεία, κάπως σαν τους αρουραίους του Μεσαίωνα:

 «Λόγω των ακατάλληλων συνθηκών υγιεινής στις δομές φιλοξενίας τους, αλλά και λόγω της κουλτούρας τους σε σχέση με την προσωπική τους υγιεινή, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μεταδοτικών ασθενειών τόσο στους οδηγούς όσο και στους υπόλοιπους επιβάτες οι οποίοι στριμώχνονται ανάμεσα τους.»

Για να λυθεί το πρόβλημα με τους μολυσματικούς πρόσφυγες, οι οδηγοί προτείνουν μια σειρά από μέτρα, όπως την εισαγωγή Κουμπιού Πανικού (Red Button) στα λεωφορεία, τον άμεσο εμβολιασμό όλων των οδηγών συγκεκριμένων γραμμών και την προληπτική εξέταση αίματος των οδηγών. Κι επειδή ο ρατσιστικός πανικός είναι μισός χωρίς ομάδες από μπράβους που θα πετάνε πρόσφυγες έξω από τα λεωφορεία, προτείνουν επίσης τη «δημιουργία Ομάδων Υποστήριξης αποτελούμενων από κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό (προσωπικό ιδιωτικής ασφάλειας – security), οι οποίες θα έχουν ως σκοπό τον έλεγχο των εισιτηρίων και την επιβολή της τάξης και των κανόνων εντός των αστικών λεωφορείων». Το μνημείο αυτό της ιστορίας του ΟΑΣΘ υπογράφουν τέσσερις σύμβουλοι του Σωματείου Εργαζομένων του ΟΑΣΘ και εκπρόσωποι της παράταξης.

Για κάποιο ανεξήγητο λόγο, η επιστολή απορρίφθηκε τελείως από τη διοίκηση του ΟΑΣΘ. Όπως τόνισε μάλιστα πρόεδρος του οργανισμού, Στέλιος Παππάς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο FM», η συγκεκριμένη μερίδα οδηγών είναι μια μειοψηφία και δεν πρόκειται να γίνει διάλογος μαζί τους:

«Ούτε λίγο ούτε πολύ μας λένε ότι οι μετανάστες είναι ξένο σώμα. Μήπως να τους βάλουμε και ένα αστεράκι; Η Δημοκρατία της Βαϊμάρης δεν μπορεί να ισχύσει ούτε μπορεί να επανέλθει.

Η δημοκρατία έχει ανεκτικότητα αλλά έχει και όρια.»

Πιστεύουμε πάντως ότι με τις πολιτικές τους θέσεις οι συγκεκριμένοι οδηγοί θα τα πήγαιναν πολύ καλά αν κατέβαιναν στις εκλογ- oh wait.

(πηγή)

 

Best of internet