Quantcast
THE STREAM

10 χρονάκια φυλακή όπως της άξιζε έφαγε η καθαρίστρια που πλαστογράφησε το πτυχίο της

Δε συγκινήθηκε από την ιστορία της η αδέκαστη Ελληνική Δικαιοσύνη


THE NEWSROOM · 21 Νοεμβρίου 2018

Πίστη στην αδέκαστη και αδυσώπητη για κάθε κακοποιό που λυμαίνεται τον πλούτο του ελληνικού λαού λειτουργία της (Αθάνατης) Ελληνικής Δικαιοσύνης μας έδωσε η υπόθεση μιας πρώην καθαρίστριας του Δήμου Βόλου. Η επικίνδυνη εγκληματίας η οποία είχε διαπράξει το ασυγχώρητο αδίκημα του να πλαστογραφήσει το πτυχίο της για να δείχνει πως τελείωσε την Έκτη Δημοτικού και όχι την Πέμπτη που ήταν η αλήθεια, τιμωρήθηκε όπως της άξιζε με δέκα χρονάκια κάθειρξη και έχει ήδη μεταφερθεί στις φυλακές της Θήβας.

Πιο συγκεκριμένα, η 53χρονη καταδικάστηκε για απάτη σε βάρος του ελληνικού δημοσίου κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, καθώς είχε πλαστογραφήσει το πιστοποιητικό φοίτησης στο δημοτικό σχολείο που είχε, με σκοπό να μπει σε διαγωνισμό πρόσληψης τακτικού προσωπικού για το μεγάλο έπαθλο που ήταν η θέση της καθαρίστριας κρατικού παιδικού σταθμού. Τελικά τα κατάφερε και διορίστηκε μέσω ΑΣΕΠ το 1996, με αποτέλεσμα να πληρωθεί κανονικά το τεράστιο ποσό των μισθών καθαρίστριας που αντιστοιχούν στα χρόνια υπηρεσίας της.

Να σημειωθεί εδώ πως οι δικαστές κατάφεραν να μην τους τουμπάρει το ζόρικο background της 53χρονης: Είχε μεγαλώσει δύσκολα και χρειαζόταν επειγόντως μια δουλειά για να θρέψει την οικογένειά της, ενώ αν μη τι άλλο έκανε και καλά τη δουλειά που πήρε με την απάτη της, όπως αποδεικνύει σχετική έκθεση που έφερε στο δικαστήριο. Εντέλει απαλλάχθηκε για την κατηγορία της πλαστογραφίας με χρήση, με ιδιαίτερα μεγάλο όφελος και αντίστοιχη ζημιά άνω των 120 και άνω των 150 χιλιάδων ευρώ, σε βάρους του ελληνικού Δημοσίου, λόγω παραγραφής, κρίθηκε ένοχη όμως από το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας για απάτη κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια με ιδιαίτερα μεγάλο όφελος και αντίστοιχη ζημία άνω 30, 120 και 150 χιλιάδων ευρώ εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του Σωματείου Καθαριστριών – Καθαριστών νομού Μαγνησίας, το οποίο ζητάει την αποφυλάκισή της:

«Η αστική δικαιοσύνη, αφού εξάντλησε όλη την αυστηρότητά της σε μια φτωχή εργαζόμενη, καταδίκασε μια γυναίκα που αγωνιζόταν να ζήσει την οικογένειά της σε 10 χρόνια φυλακή! Διορίστηκε το 1996 σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ δηλώνοντας ότι είναι τελειόφοιτη της ΣΤ΄ δημοτικού για να μπορέσει να βρει δουλειά να ζήσει τα παιδιά της και να βοηθήσει τον σύζυγό της που είχε 67% αναπηρία.   Επί μια 20ετία προσέφερε συνειδητά τις υπηρεσίες σε παιδικό σταθμό του Δήμου Βόλου, προσέφερε εργασία και πληρωνόταν γι’ αυτή.

Δεν έκλεψε! Δεν καταχράστηκε τα δημόσια χρήματα! Τα δούλεψε! Για να μπορεί να ανταπεξέλθει στις οικογενειακές της ανάγκες. Αυτή τη στιγμή, ύστερα από την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας, εκτίει την άδικη ποινή που της έχει επιβληθεί στις Φυλακές Θήβας. Ζητάμε να αποφυλακιστεί άμεσα η συνάδελφός μας γιατί δεν είναι έγκλημα να εργάζεται κάποιος για να ζήσει και μάλιστα όταν αντιμετωπίζει ιδιαίτερες δυσκολίες.

Γιατί δεν είναι έγκλημα ο αγώνας για επιβίωση ενός φτωχού ανθρώπου σε ένα σύστημα όπου νόμιμα και παράνομα κλέβονται δεκάδες δισεκατομμύρια, όπου νόμιμα και παράνομα φυσικά πρόσωπα και επιχειρηματικοί όμιλοι πλουτίζουν σε βάρος του λαού.   Όπου η αστική δικαιοσύνη έχει «ερμητικά κλειστά τα μάτια» μπροστά στην πραγματική κοινωνική αδικία, που καταδικάζει στη φτώχεια και στην ανέχεια χιλιάδες εργαζόμενους και συνταξιούχους, που αναζητούν απελπισμένα τρόπο να ζήσουν.»

Πολύ συγκινητική η ιστορία της όμως, ο νόμος στην Ελλάδα όμως δεν συγκινείται τόσο εύκολα, υποχωρεί μόνο για ανίατες παθήσεις όπως ήταν αυτή του παραστρατημένου βαρώνου της Energa, Αριστείδη Φλώρου.

(πηγή)

Best of internet