Quantcast
THE STREAM

Από την Ηλεία με αγάπη: Πρύτανης της σχολής κατασκόπων της ΕΕ θα γίνει η Ελλάδα

Την εκπαίδευση των μελλοντικών Austin Powers της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα αναλάβει η Ελλάδα, μαζί με την Κύπρο


THE NEWSROOM · 20 Νοεμβρίου 2018

Κυριολεκτικά ασταμάτητη είναι η γεωπολιτική άνοδος της χώρας μας υπό την στιβαρή καθοδήγηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αγαπητές φίλες και φίλοι, καθώς ούτε δύο χρονάκια μετά την ανακοίνωση Παππά για τη δημιουργία Διαστημικής Υπηρεσίας, μαθαίνουμε ότι η χώρα μας θα γίνει η νέα Μέκκα των Ευρωπαίων Austin Powers. Όπως μαθαίνουμε από το ρεπορτάζ του γνωστού αγγλόφωνου ενημερωτικού site Politico, η χώρα μας όχι μόνο θα συμμετέχει στην δημιουργία της νέας κοινής πανευρωπαϊκής ακαδημίας κατασκόπων της ΕΕ, αλλά αναμένεται και να αναλάβει το ρόλο του πρύτανη της σχολής, μαζί με την Κύπρο.

Όπως αναφέρουν οι μέχρι τώρα πληροφορίες, το όλο project (μαζί με άλλες 16 σχετικές πρωτοβουλίες για στενότερη στρατιωτική συνεργασία των κρατών – μελών) εγκρίθηκε στο πλαίσιο της ευρύτερης συμφωνία ασφαλείας  PESCO τη Δευτέρα από τους υπουργούς Άμυνας όλων των κρατών της ΕΕ, με τις μόνες διαφωνίες να είναι η Δανία, η Μάλτα και το Ηνωμένο Βασίλειο. Την παράσταση όμως κλέβει ο ρόλος της Ελλάδας, η οποία μαζί με την Κύπρο θα αναλάβει να εκπαιδεύσει τους νέους Bond της Ένωσης.

Πιο συγκεκριμένα, η χώρα μας θα έχει πλέον την ευθύνη της εκπαίδευσης και της εξάσκησης των στελεχών των υπηρεσιών πληροφοριών της ΕΕ, σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ και τις ήδη υπάρχουσες μυστικές υπηρεσίες, ενώ θα διευθύνει και τη συγκρότηση αναπτύξιμων μονάδων ειδικών δυνάμεων, οι οποίες θα μπορούν να συμμετέχουν σε κοινές επιχειρήσεις. Εκτός από αυτά τα εξαιρετικά κουλ καθήκοντα, η Ελλάδα θα αναλάβει και την ηγεσία στην εκπαίδευση πληρωμάτων ελικοπτέρων για πτήσεις σε hot and high καταστάσεις, δηλαδή απογείωση και πτήση σε συνθήκες χαμηλής ατμοσφαιρικής πίεσης λόγω υψηλής θερμοκρασίας και υψομέτρου.

Το Politico σχολιάζει επίσης πως είναι αξιοσημείωτο το να παίρνουν τέτοιο ρόλο η Ελλάδα και η Κύπρος, καθώς όπως αναφέρει είναι τα κράτη – μέλη της ΕΕ με τις κοντινότερες σχέσεις με τη Ρωσία, αν και βέβαια άλλο η αγάπη για τα ορθόδοξα αδέρφια μας στη Μόσχα και άλλο οι διεθνείς σχέσεις. Να σημειωθεί ακόμη ότι όλα τα παιδάκια στην ΕΕ θα πάρουν κάτι για να παίζουν: Η Γερμανία θα αναλάβει τη νέα γενιά ευρωπαϊκών drone, η Ιταλία την κατασκευή σύγχρονων κατασκοπικών αεροστάτων, η Τσεχία τη συγκρότηση ευρωπαϊκής δύναμης ηλεκτρονικού πολέμου, η Γαλλία την ανάπτυξη μοντέρνων πυραύλων μέσου βεληνεκούς και πολλά ακόμη – γενικώς σχεδιάζονται πραγματάκια.

Αξίζει πάντως να τονιστεί ότι σύμφωνα με την ίδια πηγή, Ευρωπαίοι διπλωμάτες αναφέρουν ότι πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι γιατί πολλά προγράμματα της συμφωνίας έχουν ανακοινωθεί από πέρσι, αλλά πολύ λίγα πράγματα έχουν όντως γίνει. Από ότι φαίνεται στον τομέα της κατασκοπίας όλη η ΕΕ έχει νοοτροπία εργαζόμενου στις 7 η ώρα το απόγευμα της Παρασκευής.

Εμείς πάντως περιμένουμε με αγωνία να υποδεχτούμε επιτέλους το ελληνικό «Από την Ηλεία με αγάπη».

 

Best of internet