Quantcast
THE STREAM

Η Γη σε σχήμα ντόνατ είναι η καινούρια και πιο γεμάτη εκδοχή της Επίπεδης Γης

Οι θεωρίες για το σχήμα της Γης είναι τόσο ωραίες που δεν ξέρεις ποια να πρωτοδιαλέξεις


THE NEWSROOM · 15 Νοεμβρίου 2018

Μια ακόμη πιο αβανγκάρντ εκδοχή της γνωστής μας θεωρίας για την επίπεδη Γη φαίνεται πως έχει κερδίσει οπαδούς τα τελευταία λίγα χρόνια, η οποία μάλιστα ξεκίνησε ως αστείο, γιατί ως γνωστό η ειρωνεία έχει πεθάνει και θαφτεί πολλά χρόνια τώρα. Σύμφωνα με αυτή τη νέα ιδέα που εισήγαγε πριν μια δεκαετία στο site FlatEarthSociety.org ένας χρήστης με το έγκυρο όνομα Dr. Rosenpenis και έκανε δημοφιλή to 2012 ένας άλλος μύστης του χώρου ονόματι Varaug, στην πραγματικότητα η Γη θυμίζει το αντικείμενο του πόθου κάθε αμερικανού αστυνομικό.

Σε περίπτωση που δεν έγινε αντιληπτό, ναι, υπάρχουν άνθρωποι στο Ίντερνετ που πιστεύουν ότι ο πλανήτης μας μοιάζει με ντόνατ. Όπως αναφέρει η θεωρία του ντόνατ, κάπου στον πλανήτη μας υπάρχει μια τεράστια τρύπα που δε μπορούμε να δούμε:

«Το φως κάμπτεται και ακολουθεί την καμπυλότητα του τόρου (σ.σ.: τόρος είναι η επιστημονική ονομασία για το δαχτυλιδοειδές σχήμα του ντόνατ), κάνοντας την τρύπα αθέατη

Η βαρύτητά του, σύμφωνα με τον εισηγητή της θεωρίας, λειτουργεί σαν τη γέμιση:

«Φανταστείτε ένα ντόνατ. Φανταστείτε ένα γεμιστό ντόνατ. Η βαρύτητα δρα κατά την κατεύθυνση της γέμισης.»

Το concept της ντονατοειδούς Γης έζησε μια σημαντική αναβίωση το 2016, όταν κάποιοι χρήστες του FlatEarthSociety.org ανακάλυψαν εκ νέου τις θεωρίες του Varaug. Όπως έγραψε ένας από αυτούς:

«Χαίρομαι που βλέπω εδώ κι άλλους υποστηρικτές της θεωρίας της δακτυλιδοειδούς γης εδώ. Το υποστηρίζω καιρό αλλά κανείς ποτέ δε φαίνεται να συμφωνεί μαζί μου. Δεν καταλαβαίνω γιατί.»

Είναι φανερό πλέον το τι τεράστια προσπάθεια έχει γίνει για να μας κρύψουν την αλήθεια, εφόσον δε βλέπουμε κανένα από τα αποτελέσματα που θα είχε κάτι τέτοιο: Η εναλλαγή της μέρας και της νύχτας, οι εποχές, ο άνεμος, το σχήμα των εκλείψεων και μια σειρά από άλλα φαινόμενα θα ήταν τελείως διαφορετικά σε μια τέτοια Γη σύμφωνα με τους επιστήμονες, ενώ ο οποιοσδήποτε θα βρισκόταν στη μέσα μεριά του δαχτυλιδιού οπότε μπορείτε να καταλάβετε τι επιχείρηση κάλυψης – απόκρυψης έχει παίξει.

Σε κάθε περίπτωση, είναι ένα concept που αξίζει να εξερευνηθεί κι άλλο. Όχι τίποτε άλλο, αλλά ζούμε σε μια εποχή που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αρνητές εμβολίων, οπότε το να πιστεύεις ότι η Γη δεν είναι στρογγυλή δεν είναι και το προπατορικό αμάρτημα.

Αν επίσης ενδιαφέρεστε και για άλλες, λιγότερο σοβαρές βέβαια παραλλαγές του ίδιου αντικειμένου, ο κατάλογος περιλαμβάνει τα εξής:

Τη Δωδεκάεδρη Γη

Τη Μπανανοειδή Γη

Τη Δεινοσαυροειδή Γη

Τη Γη σε σχήμα Τάκο

Να σημειωθεί εδώ πως (δυστυχώς) δε μιλάμε για τον θρυλικό Τάκο MC:

Γενικά, από Γη πάμε καλά.

(πηγή)

Best of internet