Quantcast
THE STREAM

Νεοναζιστικό photoshooting στο Πολυτεχνείο τα ξημερώματα ματαίωσε η ΕΛΑΣ

Μάλλον ήθελαν κάπως να δουν πως είναι από μέσα


THE NEWSROOM · 13 Νοεμβρίου 2018

Μια ακροδεξιά φωτογράφηση κατάφεραν να χαλάσουν οι αστυνομικοί χτες τα ξημερώματα έξω από το Πολυτεχνείο της Πατησίων, όταν μπουζούριασαν στη ΓΑΔΑ τρία άτομα, δύο άντρες και μία γυναίκα. Όπως είπε στις Αρχές το τρίο Στούτζες, ο λόγος για τον οποίο βρέθηκαν εκεί ήταν η πραγματοποίηση ενός προκλητικού photoshooting, με τη συνοδεία των απαραίτητων νεοναζιστικών συμβόλων.

Πιο συγκεκριμένα, οι τρεις (ένας 39χρονος, μία 45χρονη και ένας 21χρονος) δήλωσαν πως πήγαν ως εκεί για να απλώσουν τη σημαία με το φασιστικό σύμβολο και κατ’επέκταση να «προκαλέσουν» λίγες μέρες πριν ξεκινήσει ο εορτασμός της 45ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Στην κατοχή τους οι αστυνομικοί βρήκαν μια σημαία με τον κέλτικο σταυρό, σύμβολο που χρησιμοποιούν μαζί με τη σβάστικα οι ανά τον κόσμο ακραίοι εθνικιστές, ενώ οι Αρχές εκτιμούν ότι μπορεί να υπήρχε και ένα τέταρτο άτομο, το οποίο είχε στην κατοχή του ένα πανό με ακροδεξιά συνθήματα.

Όπως αναφέρουν μάλιστα οι πληροφορίες, ο ένας άντρας είναι γνωστός στην ΕΛ.ΑΣ., αστυνομικοί της οποίας τον είχαν μπουζουριάσει ξανά το 2004 επειδή μοίραζε φυλλάδια της γνωστής υπόδικης ναζιστικής οργάνωση Χρυσή Αυγή. Να σημειωθεί πάντως ότι η επιλογή της βραδινής ώρα έγινε με τη δέουσα προσοχή από τους ακροδεξιούς, καθώς μια πιο κανονική ώρα θα οδηγούσε πολύ γρήγορα σε επιπλοκές, λόγω της μεγάλης εγγύτητας στην περιοχή των Εξαρχείων.

Η άλλη εκδοχή είναι φυσικά να ήθελαν απλώς να φωτογραφηθούν με το Πολυτεχνείο, έτσι κι αλλιώς είναι δύσκολο να βρεθούν εκεί με Πανελλήνιες.

(πηγή)

Best of internet