Quantcast
THE STREAM

Την καλύτερη αναλογία σε παπάδες ανά κάτοικο στην Ευρώπη έχει να καμαρώνει η Ελλάδα μας

Άψογη παραμένει η επάνδρωση της Εκκλησίας της Ελλάδας σε προσωπικό παρά τα 8 χρόνια κρίσης και μνημονίων


THE NEWSROOM · 13 Νοεμβρίου 2018

Άψογα επανδρωμένη παραμένει η Εκκλησία της Ελλάδος, κόντρα στις επιδιώξεις των ξένων κέντρων που θέλουν να την καταργήσουν μαζί με την ελληνική θρησκεία και να μας κάνουν όλους μια ομογενοποιημένη, άβουλη μάζα σύμφωνα με τα γνωστά από χρόνια σχέδια του Τζορτζ Σόρος. Την ίδια στιγμή που τα άπιστα κομμάτια του κρατικού μηχανισμού όπως οι δάσκαλοι, οι καθηγητές, οι πυροσβέστες, οι γιατροί και άλλοι έχουν εκκαθαριστεί για πλάκα και οριακά λειτουργούν, η ορθόδοξη Ελλάδα μας όχι μόνο διατηρεί ακλόνητο το απόθεμά της σε ιερείς, αλλά έχει και τους περισσότερους ανά κάτοικο σε όλη την Ευρώπη, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Καθημερινής» που βασίζεται σε στοιχεία των Πατριαρχείων και των Αυτοκέφαλων Εκκλησιών.

Όπως φαίνεται μάλιστα από το παρακάτω διάγραμμα, με τους 87,7 ιερείς ανά 100.000 κατοίκους η πατρίδα μας προσπερνάει άνετα τη δεύτερη Ιταλία (με 82,8). Στην επίλεκτη πρώτη πεντάδα μπαλίτσα παίζουν επίσης η Ρουμανία με αναλογία 80,1, η Πολωνία με 71,1 και το Βέλγιο με 64,1. Οι χώρες που ο Σόρος έχει επικρατήσει οριστικά και άρα έχουν τους λιγότερους ιερείς είναι σε αντίστροφη σειρά η Βουλγαρία με μόλις 12, η Τσεχία με 18,9, η Ολλανδία με 20,1, η Ουγγαρία με 22,2 και η Γερμανία με 22,3.

Αυτό που δεν φαίνεται να υπολόγιζε ο άπιστος Σόρος είναι ότι η οικονομική κρίση όχι απλά δε θα απομάκρυνε τον Έλληνα από τη θρησκεία του και τους ιερείς από το κράτος που τους πληρώνει, αλλά ακριβώς το αντίθετο, με τον μόνιμο διορισμό που είναι η θέση του παπά να γίνεται πιο ελκυστικός σε περισσότερο κόσμο. Όπως ανέφερε στην Καθημερινή ο αναπληρωτής διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (ΙΠΕ) της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης, το πρόγραμμα υποψήφιων κληρικών έχει τις τριπλάσιες αιτήσεις από όσες είχε πριν τρία χρόνια. Στο κάτω κάτω ακόμη και οι αντίχριστοι προτιμούν να γίνουν παπάδες από άνεργοι, οπότε κερδίζουμε όλοι μαζί.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από παπάδες, η Ελλάδα είναι πλήρως εξοπλισμένη και σε εκκλησιαστικές εγκαταστάσεις, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία μελέτης της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων του σχετικού υπουργείου, διαθέτουμε συνολικά 9.792 ενοριακούς και μοναστηριακούς ναούς. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ο αριθμός αυτός δεν περιλαμβάνει παρεκκλήσια, ξωκλήσια και προκυνηματικούς, ιδιόκτητους και κοιμητηριακούς ναούς, οπότε το απόθεμα φτάνει ακόμη πιο ψηλά.

Δείτε το γράφημα του Jo Di:

Ο επόμενος στόχος είναι ο ένας παπάς ανά χίλιους κατοίκους, νομίζουμε πως μπορούμε να το πετύχουμε.

 

Best of internet