Quantcast
THE STREAM

Για ποιον ακριβώς λόγο κράτησε ενός λεπτού σιγή η Βουλή σήμερα είπαμε;

Η Βουλή κρατά ενός λεπτού σιγή για τον «δολοφονημένο» Κατσίφα, χαρίζει ένα χαμόγελο στη Χρυσή Αυγή


THE NEWSROOM · 9 Νοεμβρίου 2018

Μερικά πράγματα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο φαίνεται πως συμβαίνουν κάπως όπως η βροχή: Ξεκινούν αυθόρμητα από μόνα τους και κανείς δε μπορεί να τα σταματήσει. Κάτι τέτοιο έγινε και με τη σημερινή ενός λεπτού σιγή που τήρησε η Βουλή στη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα, μετά από πρωτοβουλία του αντιπροέδρου του σώματος Νικήτα Κακλαμάνη.

Το ότι η Βουλή δεν έχει στη διάθεση της κάποιο άλλο πόρισμα σχετικά με τις συνθήκες που έχασε τη ζωή του στις 28 Οκτωβρίου ο 35χρονος από τους Βουλιαράτες, πέρα από την επίσημη εκδοχή της αλβανικής αστυνομίας (σύμφωνα με την οποία ο Κατσίφας σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αλβανούς αστυνομικούς), δε φάνηκε να πτοεί τον αντιπρόεδρο της, Νικήτα Κακλαμάνη. Υπενθυμίζουμε πως ο θάνατος του 35χρονου έχει προκαλέσει πραγματικό εθνικιστικό παραλήρημα τις τελευταίες ημέρες, το οποίο έφτασε μέχρι γνωστό πρώην σύμβουλο του Αντώνη Σαμαρά να ζητά να βομβαρδιστεί η Αλβανία (!).

Έτσι, ο βουλευτής της ΝΔ πήρε το λόγο από τη θέση του Προέδρου της Βουλής, χαρακτήρισε το γεγονός ως «δολοφονία χωρίς κανένα άλλοθι» και ζήτησε από τους συναδέλφους του «ομόφωνη συμφωνία» για ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του νεκρού. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Νικήτας Κακλαμάνης κατά τo άνοιγμα της διαδικασίας συζήτησης Επίκαιρων Ερωτήσεων:

«Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην οικογένεια του βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα και την χωρίς κανένα άλλοθι καταδίκη της δολοφονίας του εκ μέρους της αλβανικής αστυνομίας στους Βουλιαράτες. Ζητώ την έγκριση του Σώματος γιατί δεν προβλέπεται από τον Κανονισμό να τηρήσουμε ενός λεπτού σιγή.»

Επειδή ως γνωστόν δεν αξίζει να κάτσεις να μαλώσεις, όλοι οι (ελάχιστοι) συνάδελφοί του που βρίσκονταν μέσα τον ακολούθησαν χωρίς διαμαρτυρίες, όπως φαίνεται από το τελικό αποτέλεσμα. Ακόμη και ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο οποίος ήταν παρών:

Ο μεγάλος νικητής εδώ είναι μια γνωστή υπόδικη νεοναζιστική ομάδα του κοινοβουλίου, η οποία μπορεί να χρειάστηκε λίγες μέρες παραπάνω, αλλά τελικά δικαιώθηκε. Πιο συγκεκριμένα, το ίδιο πράγμα ακριβώς είχε ζητήσει το έτερον ήμισυ του Μιχαλολιάκου: H βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια, η οποία είχε αντίστοιχα θέσει θέμα ενός λεπτού σιγής για τον Κατσίφα, με τη νεοναζιστική εκδοχή του θανάτου να είναι πως «δολοφονήθηκε άνανδρα από το Αλβανικό καθεστώς».

Ο τότε προεδρεύων επί της διαδικασίας και αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής της ΔΗΣΥ Δημήτρης Κρεμαστινός έριξε άκυρο στη Ζαρούλια με τη δικαιολογία πως «αυτό δεν προβλέπεται από τον Κανονισμό και πρέπει να υπάρχει απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων». Για κάποιο λόγο όμως κανένας θυμήθηκε τη συγκεκριμένη λεπτομέρεια σήμερα. Επίσης, παρότι εκείνη την ώρα όλοι ακολούθησαν τον Κακλαμάνη, αργότερα η πλευρά ΣΥΡΙΖΑ άρχισε με διαρροές να ψελλίζει κάποιες διαμαρτυρίες, όπως πχ η βουλευτής του Αννέτα Καββαδία:

Τα Χριστούγεννα μάλλον ήρθαν πολύ νωρίς για τη Χρυσή Αυγή.

Best of internet