Quantcast
THE STREAM

Το βραβείο «Πρωτεύουσα Καινοτομίας 2018» πήρε η Αθηνάρα, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης παρέλαβε κανονικά το βραβείο στη Λισαβόνα, αν και δε γνωρίζουμε ακόμη ποια ήταν η καινοτομία


THE NEWSROOM · 6 Νοεμβρίου 2018

Το σπουδαίο έπαθλο που λέγεται «Πρωτεύουσα καινοτομίας 2018» και του οποίου την ύπαρξη μάθαμε πριν ένα περίπου μισάωρο κέρδισε η Αθηνάρα μας, όπως πληροφορήθηκε η υφήλιος από το κοντρόλ σε ειδική εκδήλωση στη Λισαβόνα. Οι πόλεις που έφαγαν τη σκόνη μας στην τελευταία φάση ήταν η Τουλούζη (Γαλλία), το Αμβούργο (Γερμανία), η πόλη Λούβεν (Βέλγιο), το Ούμεο (Σουηδία) και το Άαρχους (Δανία).

Να σημειωθεί πως το βραβείο δεν είναι μόνο τιμητική πλακέτα, αλλά παίζουν και γκαφρά. H Αθήνα θα λάβει ένα εκατομμύριο για δωράκι, ενώ και οι άλλες τέσσερις πόλεις θα πάρουν από 100 χιλιάρικα για να μην κλαίνε. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γαλαντόμος άρχοντας της πόλης μας και Μάστιγα των Αστέγων, ο πολυχρονεμένος δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο οποίος εννοείται πως βρέθηκε στη Λισαβόνα για να παρακολουθήσει από κοντά τη φάση:

  «Δείξαμε ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν αλλιώς μέσα από συνεργασίες, με τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών και με σχέδιο για την πόλη.

Aυτό το βραβείο ανήκει σε όλους, προπαντός σε εκείνους τους πολίτες της Αθήνας που δούλεψαν με τον δήμο για να ξεπεραστεί η κρίση και αφού το βραβείο δίνεται στην πρωτεύουσα ανήκει σε όλη την Ελλάδα.»

Όπως καταλαβαίνουμε, η ευρωπαϊκή διοργάνωση αφορά πόλεις που προοδεύουν καινοτομώντας για να προσφέρουν περισσότερα πράγματα στους πολίτες, τους οποίους επίσης αξιοποιούν τόσο για τη λήψη των αποφάσεων, όσο και για την υλοποίησή τους. Με αυτή τη λογική η υποψηφιότητα της Αθήνας έχει να κάνει με το ότι δεν έγινε σκηνικό από Mad Max στα χρόνια της κρίσης, το οποίο μάλλον θεωρείται επιτυχία.
Η πόλη μας πάντως έχει να επιδείξει μια σειρά από δικές της πατέντες, όπως ο δρόμος που αλλάζει χρώμα κάθε μέρα, ο οποίος παρουσιάστηκε θριαμβευτικά από τον Γιώργο Καμίνη λίγους μήνες νωρίτερα.

Εμείς επειδή είμαστε αμερόληπτοι είμαστε έτοιμοι να πανηγυρίσουμε το μεγάλο βραβείο, αν και θα το εκτιμούσαμε αν κάποιος μας ενημέρωνε και για ποια ακριβώς καινοτομία βραβεύτηκε η Αθηνάρα.

(πηγή)

Best of internet