Quantcast
THE STREAM

Αρμονικά μαζί με σκουλήκια κάνουν μάθημα οι μαθητές σε σχολείο στα Γιαννιτσά

Το μάθημα της Βιολογίας στο σχολείο θα γίνει στην πράξη, όχι μόνο στη θεωρία


THE NEWSROOM · 31 Οκτωβρίου 2018

Μια το δίχως άλλο ενδιαφέρουσα βιολογική καλλιέργεια αναπτύχθηκε στο Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών, σύμφωνα με το seleo.gr. Προφανώς με σκοπό να εξομοιωθεί και να μελετηθεί η προσαρμογή των βιολογικών οργανισμών σε απροσδόκητες συνθήκες, οι μαθητές του σχολείου έχουν βρεθεί να κάνουν μάθημα σε DIY χώρους, όπως αίθουσες προκάτ, λυόμενα κτήρια και στη αποθήκη του σχολείου, στα οποία ευδοκιμούν σκουλήκια. Τα σκουλήκια αυτά όχι μόνο συνυπάρχουν χωρίς κανένα πρόβλημα με τους μαθητές, αλλά θα μπορέσουν να χρησιμεύσουν στην ύλη της Βιολογίας, ενώ δείχνουν και πως μπορεί να δουλέψει κάτι με περιορισμένους πόρους.

Να σημειωθεί πως το όλο πρότζεκτ υλοποιείται με τη βέλτιστη μέριμνα και το σχεδιασμό που του αξίζει, καθώς χρησιμοποιούνται μέχρι και ειδικά φάρμακα για να εξασφαλιστεί η υγεία των μαθητών όσο τρέχει το πείραμα. Φυσικά, τα κωλόπαιδα που βαριούνται να μελετήσουν δε φαίνεται να εκτιμούν όλο αυτό τον κόπο, οπότε έχουν ξεκινήσει κλασσικά κατάληψη για να σταματήσει.

Δείτε το βίντεο με τις βιολογικές καλλιέργειες του σχολείου:

Αυτή είναι η ανακοίνωση των αχάριστων μαθητών του Μουσικού:

«Ύστερα από 22 χρόνια λειτουργίας μας, φοιτούν πάνω από 150 μαθητές κάτω από αντίξοες και απαράδεκτες συνθήκες, σε αίθουσες προκάτ και λυόμενα κτίρια. Μάθημα γίνεται στα αποδυτήρια του Γυμναστηρίου, στα εργαστήρια Φυσικής, στην αίθουσα Πληροφορικής, ακόμη και στην αποθήκη του σχολείου.»

«Με την πάροδο του χρόνου όλες οι εγκαταστάσεις έχουν υποστεί φθορά με αποτέλεσμα να χρειάζονται επιπλέον έξοδα, ώστε να μπορεί να διεξάγεται το μάθημα χωρίς προβλήματα.»

Να γιατί δε θα νικήσει ποτέ η αριστεία σε αυτόν τον τόπο. Να σημειώσουμε εδώ πως η λέξη σκουλήκι είναι πάντα καλή ευκαιρία για να αναφερθεί ο τρισμέγιστος:

Best of internet