Quantcast
THE STREAM

Επικίνδυνη μουσικό δρόμου μπουζούριασε η ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη

Η Ελληνική Αστυνομία δεν θα αφήσει τη χώρα μας να γίνει Woodstock


THE NEWSROOM · 23 Οκτωβρίου 2018

Άλλος ένας εχθρός της δημοκρατίας και των θεσμών έχασε τη δυνατότητά του να καταστρέφει την κοινωνία μας και να διαφθείρει την κουλτούρα μας μετά από οργανωμένη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας. Μία χίπισσα που παρίστανε την Τζόαν Μπαέζ των φτωχών παίζοντας μουσική και τραγουδώντας για πενηντάλεπτα στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη αντί να πάει να δουλέψει σε κανένα εργοστάσιο, μπουζουριάστηκε με την κατηγορία της επαιτείας από τους ακούραστους άντρες της ΕΛ.ΑΣ., όπως ανέφεραν τοπικά μέσα και ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος.

Είναι φανερό πως οι αστυνομικοί έχουν ορκιστεί να μην αφήσουν την Ελλάδα μας να γίνει Woodstock. Η θαρραλέα τους παρέμβαση θα πέρναγε απαρατήρητη, αν δεν καταγγέλονταν από τον γνωστό φύλαρχο των έντεχνων Δημήτρη Ζερβουδάκη, o οποίος μάλιστα προειδοποίησε ότι θα γίνει και σιωπηλή (ευτυχώς) διαμαρτυρία για το ζήτημα. Να σημειωθεί ότι η ΕΛ.ΑΣ. είχε ξαναπροσπαθήσει να μειώσει την μετάδοση του ιού του χιπισμού στην πόλη πριν από δύο χρόνια με προσαγωγές για κατάληψη δημοσίου χώρου και μη πληρωμή πνευματικών δικαιωμάτων στην ΑΕΠΙ, με τα έντεχνα παράσιτα να πραγματοποιούν και τότε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Όπως δήλωσε ο αρχιέντεχνος, ο οποίος τουλάχιστον δεν ξέχασε να πει καλημέρα:

«Καλημέρα! Απαράδεκτη η χθεσινοβραδυνή προσαγωγή και στη συνέχεια ΜΗΝΥΣΗ από πλευράς των αστυνομικών οργάνων σε βάρος της μουσικού του δρόμου….ξανά για επαιτεία. Στην καρδιά της πόλης στην Αριστοτέλους! Στην ουσία “διώκεται” ο πολιτισμός. Η αστυνομία “υπερθεματίζει” στην αναλγησία. ΝΤΡΟΠΗ. Δεν δέχτηκαν καν να μιλήσουν με τον πρόεδρο του Συλλόγου Μουσικών Βόρειας Ελλάδας!

Τέτοιοι χειρισμοί δεν ευνοούν τον διάλογο με ένα νόμιμο ιστορικό σωματείο της πόλης, για ένα τόσο σοβαρό και φλέγον ζήτημα για τους μουσικούς της πόλης και όχι μόνον. Ζήτημα που αφορά ακόμη και την επιβίωση κάποιων ανθρώπων.Ήδη υποβλήθηκε κοινοβουλευτική ερώτηση από 41 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή με επικεφαλής τον βουλευτή Θεσσαλονίκης κο Νίκο Παρασκευόπουλο, προς τους αρμόδιους υπουργούς για την αντιμετώπιση του ζητήματος. Ο ΣΜΒΕ θα σταθεί στο πλευρό της προσαχθείσης μουσικού.»

Καλημέρα! Απαράδεκτη η χθεσινοβραδυνή προσαγωγή και στη συνέχεια ΜΗΝΥΣΗ από πλευράς των αστυνομικών οργάνων σε βάρος της…

Gepostet von Δημήτρης Ζερβουδάκης am Sonntag, 21. Oktober 2018

Ταυτόχρονα, προς έκπληξη κανενός, οι 41 φλώροι βουλευτές του ΣΥΡΙΖA διαφωνούν με την πράξη που έκανε η αστυνομία της δικιάς τους κυβέρνησης και κατέθεσαν ερώτηση για το θέμα με  πρωτοβουλία του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου. Όπως τονίζει μεταξύ άλλων ο χίπης πρώην υπουργός:

«Η μουσική δεν είναι επαιτεία, είναι δώρο, και η ελεύθερη εκτέλεσή της σε δρόμους και πλατείες δεν είναι μόνο θέμα δικαιωμάτων. Είναι αγαθό πολιτισμού.»

Και ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος (Σ.Μ.Β.Ε) έβγαλε ανακοίνωση για το ζήτημα:

Ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος (Σ.Μ.Β.Ε) διοργανώνει εκδήλωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 24/10/ 2018 στις 12 η ώρα το μεσημέρι, στον πεζόδρομο της οδού Αριστοτέλους (απέναντι από το Α.Τ. Λευκού Πύργου).
Αφορμή η σύλληψη, προσαγωγή και μήνυση για ΕΠΑΙΤΕΙΑ μουσικού που ασκούσε την τέχνη του στον δρόμο.
Καλούνται ΟΛΟΙ οι μουσικοί, με τα όργανά τους στην ΣΙΩΠΗΡΗ ειρηνική μας διαμαρτυρία.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ
Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΙΤΕΙΑ

Σ.Μ.Β.Ε 22/10 2018

H EΛ.ΑΣ. από την άλλη έσπευσε να διευκρινίσει ότι το μπουζούριασμα ήταν απλή προσαγωγή και όχι σύλληψη για επαιτεία:

Ό,τι κι αν οργανώσουν αυτοί οι αργόσχολοι, η ΕΛ.ΑΣ. είναι εδώ για να εγγυηθεί ότι δε θα περάσει ο χιπισμός:

(πηγή)

Best of internet