Quantcast
THE STREAM

Η live θαλάσσια διάσωση της φοράδας Χάιδως στην Ηλεία είναι καλύτερη από κάθε Survivor [VIDEO]

Το άλογο κατάφερε να σωθεί με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής και Φιλόζωων


THE NEWSROOM · 17 Οκτωβρίου 2018

Πραγματική Οδύσσεια φαίνεται πως έζησε ένα άλογο στον καλύτερο νομό της Ελλάδας. Η Χάιδω η φοράδα (ναι, είναι μια φοράδα που τη λένε Χάιδω, ποιο είναι το πρόβλημά σας) είχε χαθεί τις προηγούμενες μέρες κοντά στο Κατάκολο Ηλίας και ο ιδιοκτήτης της είχε δημοσιεύσει αγγελία για το εξαφανισμένο του άλογο, μέχρι που τελικά το ζώο εντοπίστηκε το απόγευμα της Κυριακής από έναν ψαρά, ο οποίος και ενημέρωσε το Φιλοζωικό Σύλλογο Πύργου.

Όπως φάνηκε, αφού έφυγε από το στάβλο και χάθηκε το άλογο μπήκε στη θάλασσα και κολύμπησε, μέχρι που έφτασε σε μια παραλία που δεν έχει πρόσβαση από ξηρά. Τότε καταστρώθηκε ολόκληρη επιχείρηση με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής και απλών πολιτών, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ilialive.

Όταν εξακριβώθηκε ότι το ζώο δε μπορεί να φύγει από ξηρά, επιλέχθηκε μια διαφορετική μέθοδος: Το άλογο δέθηκε προσεκτικά στο πλευρό του σκάφους ενός ψαρά, το οποίο και μετέφερε το ζώο μέχρι την παραλία του Αγ. Ανδρέα, με έναν πυροσβέστη να το κρατά πάνω στο σκάφος σε όλη τη διαδρομή.

O ιδιοκτήτης του Ανδρέας Γατσινός προφανώς δεν κρατιόταν από τη χαρά του:

«Το έψαχνα παντού, είχα έρθει και εδώ. Το άλογο πρέπει να βρίσκεται εδώ τουλάχιστον 15 ημέρες. Έφυγε μόνη της από το στάβλο. Απο χθες το βράδυ που έμαθα ότι το βρήκαν πήραν μια ανακούφιση, που είναι καλά και θα την έχω πάλι κοντά μου.»

Ενώ όπως δήλωσε η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Πύργου Ελένη Σιγούρου:

«Μόλις μας ειδοποίησαν πως έχει πέσει ένα άλογο σε χαράδρα, τρέξαμε να βοηθήσουμε. Απο χθες (σ.σ. προχθές) το βράδυ προσπαθούμε και φτάσαμε στη διάσωση σήμερα (σ.σ. χθες).»

Δείτε τις εικόνες και τα βίντεο από τη διάσωση της Χάιδως:

Gepostet von Kw Zuc Delfina am Montag, 15. Oktober 2018

Η Χάιδω εν πλω

Gepostet von Kw Zuc Delfina am Montag, 15. Oktober 2018

Gepostet von Kw Zuc Delfina am Montag, 15. Oktober 2018

Ζούμε για τη μέρα που η Χάιδω η Φοράδα θα γίνει δικαιωματικά σενάριο για ταινία του Χόλιγουντ.

(πηγή)

 

Best of internet