Quantcast
THE STREAM

Πρόσφυγες κατασκηνώνουν δυο μέρες στην πλατεία Αριστοτέλους, την καθαρίζουν φεύγοντας για το σπάσιμο

Η συμπεριφορά τους δείχνει πως θα δυσκολευτούν πολύ να αφομοιωθούν στην κουλτούρα μας


THE NEWSROOM · 9 Οκτωβρίου 2018

Με τίποτε δε δείχνουν να αφομοιώνονται στην ελληνική κουλτούρα οι μετανάστες και πρόσφυγες που έρχονται στη χώρα μας για να ζητήσουν άσυλο. Ίσως να είναι και καλό αυτό δηλαδή, όπως προκύπτει από τη σύντομη διαμονή που είχαν πριν λίγες μέρες στην πλατεία Αριστοτέλους γύρω στα 50 άτομα, από το Ιράν και το Ιράκ κυρίως, τα οποία είχαν κατασκηνώσει απέναντι από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου. Ο μαζεμένος κόσμος περίμενε την αστυνομία να τους συλλάβει, προκειμένου να πάρουν τα έγγραφα που χρειάζονται για να ξεκινήσει η διαδικασία αίτησης ασύλου.

Η προσαρμογή τους πάντως προμηνύεται δύσκολη, καθώς όταν μετά από δύο διανυκτερεύσεις τελείωσε η διαμονή τους, οι μετανάστες και πρόσφυγες μάζεψαν υποδειγματικά τον αυτοσχέδιο καταυλισμό τους, σε συνεργασία με συνεργεία καθαρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης. Οι φιλοξενούμενοι καθάρισαν το σημείο που έμειναν πλαστικά, χαρτόνια, συσκευασίες φαγητού και ό,τι άλλα σκουπίδια υπήρχαν, με αποτέλεσμα το τελικό look της πλατείας Αριστοτέλους να είναι καλύτερο από το αρχικό. Στη συνέχεια, αφού καθάρισαν εντελώς τον τόπο που τους φιλοξένησε, αποχώρησαν ομαδικά για το camp των Διαβατών.

Δείτε τις εικόνες του thestival.gr:

Η συμπεριφορά αυτή είναι απόδειξη πως η αφομοίωση τους θα είναι εξαιρετικά δύσκολη. Όχι τίποτε άλλο, αλλά ο μέσος Έλληνας χρειάζεται ΕΣΠΑ για να συνηγορήσει στο να πετάξει τις γόπες που άφησε από την παραλία.

(πηγή)

Best of internet