Quantcast
THE STREAM

Ελεύθερος αφέθηκε ο κοσμηματοπώλης που λίντσαρε τον Ζακ Κωστόπουλο

Την ίδια στιγμή, πληροφορίες αναφέρουν πως ο βοηθός του στον ξυλοδαρμό έχει ένα πολύ ενδιαφέρον βιογραφικό


Κώστας Αρβανίτης · 26 Σεπτεμβρίου 2018

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου. Η αιτία είναι πως δεν προβλέπεται προφυλάκιση για την εν λόγω κατηγορία, ενώ οι περιοριστικοί όροι είναι η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και η υποχρεωτική εμφάνισή του στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.

Η γραμμή που θα παίξει  η υπεράσπιση του 72χρονο είναι πως προσπαθούσε απλά να μην αφήσει τον Κωστόπουλο να φύγει και να προστατέψει τη ζωή και την περιουσία του, κάτι στο οποίο δε συμφωνούν τα βίντεο, στα οποία οι δύο άντρες φαίνονται να χτυπούν άγρια τον 33χρονο τη στιγμή που είναι πεσμένος κάτω και δε μπορεί να αντιδράσει.

Εκτός από τον κοσμηματοπώλη, έχει συλληφθεί και ο δεύτερος άντρας του βίντεο, ο οποίος είναι ένας 55χρονος μεσίτης που συνελήφθη προχτές και θα απολογηθεί με τη σειρά του την ερχόμενη Παρασκευή 28/9. Η γραμμή που έπαιξε με τη σειρά του ο ιδιοκτήτης του μεσιτικού γραφείου είναι πως άκουσε φασαρία και έτρεξε να βοηθήσει τον ιδιοκτήτη του καταστήματος.

Για τον δε ιδιοκτήτη του μεσιτικού γραφείου, το Infowar αναφέρει πως σύμφωνα με δικές του εξακριβωμένες πληροφορίες, πρόκειται για τον εκπρόσωπο τύπου της εθνικιστικής οργάνωσης Πατριωτικό Μέτωπο. Αξίζει να αναφερθεί πως σημαντικό ρόλο στο Πατριωτικό Μέτωπο είχε ο Σταύρος Βιτάλης, ο οποίος έχει στο βιογραφικό του και συμμετοχή στις ελληνικές παραστρατιωτικές ομάδες που πήγαν στη Βοσνία στα 90s, κατά τη διάρκεια των Γιουγκοσλαβικών πολέμων. Ο ίδιος υποστήριξε φυσικά το λιντσάρισμα:

Ταυτόχρονα, ο ορισμένος από την οικογένεια Κωστόπουλου ιατροδικαστής Σωκράτης τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ πως η εξέταση εντόπισε σημαντικό εγκεφαλικό οίδημα, το οποίο μπορεί να προέρχεται από παθολογικά ή τοξικολογικά αίτια και θα ξεκαθαριστεί πλήρως όταν γίνουν και οι υπόλοιπες εξετάσεις. Η αρχική ανακοίνωση των ιατροδικαστών ανέφερε πως δε μπορεί να υπάρξει ασφαλές συμπέρασμα, κάτι που μπορεί να ανατραπεί όμως από τις εξετάσεις που θα γίνουν στη συνέχεια.

Παρά το ντόρο που έχει κάνει η υπόθεση, δε φαίνεται να έχει αντιμετωπιστεί με τη δέουσα σοβαρότητα από τις αρχές. Όπως δήλωσε η δικηγόρος της οικογένειας, ο φάκελος που είχε σταλεί αρχικά στους δικαστές δεν περιείχε καν το βίντεο με τον ξυλοδαρμό, ενώ κανείς δε φρόντισε να αποκλείσει ως σκηνή εγκλήματος το κοσμηματοπωλείο. Το αποτέλεσμα ήταν πως ο ίδιος ο πρωτεργάτης του λιντσαρίσματος την επόμενη μέρα σκούπιζε χαλαρός έξω από το κοσμηματοπωλείο.

Aυτή η υπόθεση γίνεται κάθε μέρα και πιο περίεργη.

(Πηγή)

 

 

Best of internet