Quantcast
THE STREAM

Να απαγορευτεί το Airbnb γιατί οι τουρίστες είναι παρτάλια, ζητά διαχειρίστρια πολυκατοικίας

Στα δικαστήρια θα πάει η διαχειρίστρια της πολυκατοικίας την ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος που έχει μετατραπεί σε αμέρικαν μπαρ


THE NEWSROOM · 19 Σεπτεμβρίου 2018

Ξεκίνησε και στη χώρα μας η εποχή του κυνηγιού του Airbnb, όπως όλα δείχνουν. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Καθημερινής, η αίσθηση κάμποσων κατοίκων του κέντρου ότι η γνωστή μας πλατφόρμα θα τους χαλάσει τη ζαχαρένια (με το φαινόμενο συνεχώς να διογκώνεται, όπως έχουμε γράψει στο παρελθόν) έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο ώστε να την ψάχνουν πλέον δικαστικά για να βρουν την ησυχία τους.

Η πρώτη δίκη μάλιστα, η οποία θα γίνει στις 6 Δεκεμβρίου στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, θα βάλει την πλατφόρμα του Airbnb να κοντραριστεί με τα αρχαία πρωτόκολλα που λέγονται κανονισμοί των πολυκατοικιών. Πρόκειται για μία μάχη που η αλήθεια είναι πως ακόμη και μια πολυεθνική θα ζοριστεί πολύ να κερδίσει, αλλά αυτό προφανώς θα κριθεί στο δικαστήριο.

Το επίμαχο σημείο που επικαλείται αυτή που έκανε την αγωγή αναφέρει τα εξής:

«Έκαστος ιδιοκτήτης διηρημένης ιδιοκτησίας (διαμερίσματος) εν τη οικοδομή, έχει απόλυτον δικαίωμα κυριότητος και πάσας τας εκ της κυριότητος εξουσίας και δη ενδεικτικώς, χρήσεως, εκμεταλλεύσεως, υποθηκεύσεως, μεταβιβάσεως και εν γένει εκποιήσεως της διηρημένης ιδιοκτησίας του υπό τον όρον όπως μη παρενοχλούνται τα συνολικά και κατ’ ιδίαν δικαιώματα των λοιπών ιδιοκτητών και μη τίθενται εν κινδύνω η ασφάλεια, η στερεότης, η ευπρέπεια και υγιεινή του κτιρίου και των εν αυτή κατοικούντων…

Αλλά και:

«Εκαστος ιδιοκτήτης διαμερίσματος δύναται να χρησιμοποιήσει τούτο ως βούλεται είτε ο ίδιος είτε εκμισθών είτε παραχωρών καθ’ οιονδήποτε νόμιμον τρόπον την χρήσιν ταύτην υπό τον όρον ότι δεν θα παρεμποδίζεται η άσκησις των ομοίων δικαιωμάτων των λοιπών ιδιοκτητών, δεν θα παρενοχλήται και διαταράσσηται η ησυχία των και θα τηρούνται αι εκ του παρόντος, εκ του νόμου, εκ των αστυνομικών και εν γένει διοικητικών διατάξεων, των ηθών, εθίμων και συνηθειών απορρέουσαι υποχρεώσεις…»

Η διατάραξη της κοινής ησυχίας φαίνεται πως είναι το κλειδί σε όλο το beef, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα ισχυρίζεται η ενάγουσα, η οποία είναι και διαχειρίστρια του κτηρίου. Σε μία παράγραφο από τη μήνυση που θα έκανε περήφανη την γνωστή ταινία με τον Βουτσά και τους τεντιμπόιδες, οι τουρίστες που νοικιάζουν το διαμέρισμα κατηγορούνται πως «φωνασκούν, τραγουδούν, χορεύουν και ακούν μουσική σε μεγάλη ένταση».

Η εναγόμενη κατηγορείται επίσης πως συχνά τα κλειδιά καταλήγουν σε άγνωστα άτομα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί θέμα ασφαλείας και πως το ασανσέρ χαλάει γιατί οι φιλοξενούμενοί της φορτώνουν στο ασανσέρ περισσότερα πράγματα από όσα θα χώραγε η ντουλάπα της Κιμ Καρντάσιαν. Λόγω όλων αυτών και με βάση των κανονισμό της πολυκατοικίας, η διαχειρίστρια ζητάει να απαγορευτεί το Airbnb και γενικά η βραχύχρονη μίσθωση.

Αν έπρεπε να ποντάρουμε πάντως, θα παίζαμε το σπίτι μας κατά του Airbnb. Γιατί ως γνωστόν, το διαχειριστή της πολυκατοικίας στην Ελλάδα δεν τον νίκησε ποτέ κανείς.

(πηγή)

Best of internet