Quantcast
THE STREAM

Με καταληψάρα ξεκίνησε σχολείο της Φθιώτιδας τη χρονιά, γιατί ο αγιασμός είναι για φλώρους

Οι μαθητές της επικράτειας του Απόστολου Γκλέτσου δεν προσκυνάνε ούτε θεό, ούτε αφέντη


THE NEWSROOM · 12 Σεπτεμβρίου 2018

Είναι γεγονός πως τα περισσότερα παιδάκια θα περάσουν την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς με αγιασμό και ανυπόφορες κλισέ ομιλίες, αυτό όμως δε σημαίνει πως αυτή η μαύρη μοίρα θα γίνει αποδεκτή από όλα. Ένα μικρό γαλατικό σχολειό αντιστέκεται σε αυτή τη μάστιγα και το όπλο που έχει διαλέξει είναι φυσικά η πατροπαράδοτη μέθοδος της κατάληψης.

Πιο συγκεκριμένα, είναι το Λύκειο Πελασγίας, στην ανατολική Φθιώτιδα αυτό που σήκωσε το φλάμπουρο της κατάληψης. Ο λόγος που οι μαθητές έχουν καταλάβει το Λύκειο είναι η απόφαση των διευθυντών της Εκπαίδευσης της ευρύτερης περιοχής είναι να μην λειτουργήσει το τμήμα ανθρωπιστικών σπουδών στην τελευταία τάξη του σχολείου. Το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης κίνησης θα είναι οι τρεις μαθητές που επιθυμούν να το παρακολουθήσουν να πρέπει να πάρουν μεταγραφή στο Λύκειο της Στυλίδας, της πόλης – κράτους του Απόστολου Γκλέτσου.

Να σημειωθεί εδώ πως οι μαθητές έχουν και τους γονείς για συμπαραστάτες, καθώς το μέτρο αυτό θα τους υποχρεώνει να κάνουν 70 χιλιόμετρα κάθε μέρα για να παρακολουθήσουν το μάθημά τους. Την ίδια στιγμή, γονείς και μαθητές μετά από συναντήσεις που είχαν θεωρούν πως υπάρχουν οι αναγκαίοι καθηγητές στο σχολείο προκειμένου το εν λόγω τμήμα να λειτουργήσει ξανά στην Πελασγία. Τονίζουν επίσης ότι και το υπάρχον νομικό πλαίσιο είναι με το μέρος τους.

Η κατάληψη θα συνεχιστεί μέχρι οι αντάρτες της Πελασγίας να νικήσουν, όπως τονίζουν οι ίδιοι. Δεν είναι τυχαίο που το φέουδο του Απόστολου Γκλέτσου βγάζει τέτοιους κλεφταρματολούς μαθητές.

Βένσε Ρέμος!

(πηγή)

Best of internet