Quantcast
THE STREAM

Με 122 παραβάσεις σε σχολικά λεωφορεία γιορτάστηκε η πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς

Τέτοιο χρυσωρυχείο κλήσεων που μπορεί να ψήσει μέχρι και την Eldorado Gold


THE NEWSROOM · 11 Σεπτεμβρίου 2018

Η πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς είναι μια σπουδαία μέρα για την ελληνική κοινωνία: Ο κόσμος γράφει κοινοτοπίες στα social media για το ρόλο του σχολείου ή τον αγιασμό, οι πολιτικοί βγάζουν ανακοινώσεις ψυγείου και δυστυχισμένα παιδιά κουβαλάνε τους περήφανους γονείς τους μέχρι το σχολείο. Αυτό όμως δε σημαίνει πως είναι μια μέρα εκτός ελληνικής πραγματικότητας – για την ακρίβεια είναι ακόμη περισσότερο εντός πραγματικότητας από ό,τι θα περίμενε κανείς. Αυτό προέκυψε από τα ειδικά μέτρα που έθεσε σε εφαρμογή η ΕΛ.ΑΣ. εν όψει του νέου σχολικού έτους.

Η πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας είχε πολλαπλά σκέλη, τα οποία σκοπεύουν στην αύξηση της οδικής ασφάλειας για γονείς και μαθητές στις περιοχές κοντά στα σχολεία. Μεταξύ των μέτρων αυτό ήταν και το μοίρασμα φυλλαδίων κυκλοφοριακής αγωγής. Οι δράσεις της Αστυνομίας όμως είχαν και μία πιο παραδοσιακή όψη, η οποία είναι ένας πολλαπλασιασμός των γνωστών ελέγχων της Τροχαίας, η οποία πραγματοποίησε εντατικούς ελέγχους σε σχολικά λεωφορεία.

Τα αποτελέσματα των ελέγχων αυτών ήταν αρκετά εντυπωσιακά καθώς σε 511 σχολικά λεωφορεία βρέθηκαν μόλις 122 παραβάσεις (ποσοστό 23.8% για τους λάτρεις της στατιστικής), οι οποίες αναλυτικά αφορούσαν τα εξής: 10 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 42 σχετικές με τον ταχογράφο του οχήματος, 4 για φθαρμένα ελαστικά, 2 για έλλειψη πυροσβεστήρα, 5 για στέρηση πιστοποιητικού επαγγελματικής ικανότητας, 2 για στέρηση δελτίου τεχνικού ελέγχου, 1 για έλλειψη φαρμακείου, 1 για μεταφορά υπεράριθμων μαθητών, 3 για παραβίαση ορίου ταχύτητας, 1 για παραβίαση σημάνσεων και 51 για λοιπές παραβάσεις.

Η ΕΛ.ΑΣ. ενημέρωσε πως οι έλεγχοι σε σχολικά θα συνεχιστούν και στο υπόλοιπο της χρονιάς. Μία αρκετά λογική κίνηση, αφού η Τροχαία φαίνεται πως ανακάλυψε ένα χρυσωρυχείο κλήσεων, το οποίο δεν μπορεί να μείνει ανεκμετάλλευτο.

Έτσι είναι οι οδηγοί σε αυτή τη χώρα: είτε οδηγούν τρακτέρ είτε οδηγούν σχολικό λεωφορείο, δεν ξεχνούν τι θα πει έλληνας σοφέρ.

(πηγή)

Best of internet