Quantcast
THE STREAM

Και το θέμα του Ghostbusters έπαιξε η μπάντα του Στρατού στη ΔΕΘ, γιατί τα εμβατήρια είναι για φλώρους

Το ρεπερτόριο των στρατιωτικών μουσικών αναπτύσσεται πιο γρήγορα κι από την Ελλάδα μετά τα μνημόνια


THE NEWSROOM · 10 Σεπτεμβρίου 2018

Τελικά το Σαββατοκύριακο της 83ης ΔΕΘ μάλλον δεν ανήκε ούτε στον Αλέξη Τσίπρα και τις εξαγγελίες του, ούτε τους μακεδονομάχους που διαδήλωναν απέξω. Πριν πεταχτεί κάποιος κακιασμένος να απαντήσει ότι ανήκε στις ΗΠΑ (αν δεν μας κάνουν εμπάργκο μετά την κυριολεκτική εκτέλεση του εθνικού τους ύμνου), κατά τη γνώμη πρέπει να τονιστεί ότι την παράσταση στο τρελό γουίκεντ στο Θερμαϊκό την έκλεψε κάποιος άλλος.

Αυτός ήταν φυσικά η μπάντα του Στρατού (οι μουσικοί του Γ’ Σώματος Στρατού συγκεκριμένα), η οποία όπως και άλλες αντίστοιχες στρατιωτικές μπάντες του είδους, έχει κόψει τα βαρετά εμβατήρια που είναι ίδια από τον καιρό του Όθωνα και απενοχοποιημένα πλέον κάνει τη φάση της. Αφού λοιπόν έκανε την έξοδο του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου να θυμίζει είσοδο στο Smackdown παίζοντας «We Will Rock You», οι μουσικοί του ένδοξου στρατού μας αποφάσισαν να διασκεδάσουν λίγο τον κόσμο καθώς έκαναν βόλτα ανάμεσα στα περίπτερα της ΔΕΘ.

Κι επειδή τα εμβατήρια είναι τελείως ντεκαβλέ, είπαν να παίξουν το θέμα του αγαπημένου μας «Ghostbusters». Δείτε το βίντεο, με το χαϊλάιτ να είναι προφανώς ο κόσμος που φωνάζει GHOSTBUSTERS:

Εμείς στηρίζουμε φυσικά τη συνολική στροφή που κάνουν τα μουσικά τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων στις μουσικές τους επιλογές. Ελπίζουμε μάλιστα στο τέλος να αντικατασταθούν τα παραδοσιακά πνευστά και με καμιά ηλεκτρική κιθάρα, μπάσο και ντραμς, επειδή χέβι μέταλ από το Πεντάγωνο είναι κάτι που επιβάλλεται να ζήσουμε.

Επίσης, θα είχε ενδιαφέρον αν έπαιζαν Ghostbusters με τις αντίστοιχες στολέςς.

Best of internet