Quantcast
THE STREAM

Ξεμάτιασμα αντί ντεπόν για τον πονοκέφαλο προτιμά το 60% των ελλήνων, σύμφωνα με έρευνα

Ένας εξορκιστής πάντως είναι μια λύση που δεν έχουμε δοκιμάσει για το κυριακάτικο χανγκόβερ


THE NEWSROOM · 7 Σεπτεμβρίου 2018

Τους αρνητές των εμβολίων στη χώρα μας μάλλον τους ξέρετε, τους έλληνες αρνητές της σφαιρικής γης αρκετά πιθανό να τους έχετε ακούσει, γνωρίζατε όμως τι ακριβώς παγανιστικές δοξασίες πιστεύει η πλειοψηφία των συμπολιτών μας για τον πονοκέφαλο; Μια νέο συναρπαστική πληροφορία για την αεροψεκασμένη χώρα μας έφερε στο φως μια έρευνα που επικαλείται η Ελληνική Εταιρεία Κεφαλαλγίας. Η παρουσίαση της έρευνας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κεφαλαλγία στις 12 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με Ελληνική Εταιρεία Κεφαλαλγίας, το 60% όσων συμμετείχα στην εν λόγω έρευνα, πιστεύει πως η πλέον κατάλληλη λύση για την αντιμετώπιση του πονοκεφάλου είναι η πατροπαράδοτη μέθοδος περίθαλψης που λέγεται ξεμάτιασμα. Δεν ξέρουμε αν αυτό περιλαμβάνει ειδικές παραμέτρους όπως το να το κάνει η γιαγιά σας ή να σας φτύσει η θεία σας για να μη βασκαθείτε ή ακόμη και να έρθει κάποιος παπάς να σας διαβάσει, αλλά σε κάθε περίπτωση πρόκειται γι’αυτό ακριβώς που καταλάβατε.

Όπως ανέφερε στην Καθημερινή ο αναπληρωτής καθηγητής Νευρολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Δήμος Μητσικώστας:

«Είναι σημαντικό να διαλύσουμε τους επικρατούντες μύθους αλλά και να καταρρίψουμε πολλά ταμπού, όπως το να επισκεπτόμαστε ένα νευρολόγο.»

Ο καθηγητής συνέχισε λέγοντας πως παρότι ο κόσμος πιστεύει σε μεγάλο βαθμό πως οι πονοκέφαλοι συνδέονται με την ψυχολογία του ατόμου, αντιθέτως «πρόκειται για βιολογική διαταραχή του εγκεφάλου» και άρα τα γονίδια του καθενός καθορίζουν το σε πόσο μεγάλο βαθμό έχει κανείς προδιάθεση για ημικρανίες. Όπως διευκρίνισε κ. Μητσικώστας:

«Οι εκλυτικοί παράγοντες ποικίλλουν, από την κατανάλωση κάποιου τροφίμου ή αλκοόλ, μέχρι τον καιρό, τις ορμόνες, ένα καταθλιπτικό επεισόδιο, αλλά και την απώλεια ρουτίνας – τα Σαββατοκύριακα που αλλάζει το πρόγραμμα, πυκνώνουν οι ημικρανίες.»

Kι εμείς εδώ που τα λέμε έχουμε βγάλει εδώ και χρόνια το συμπέρασμα με βάση την εμπειρία πως ακόμη και ο εξορκιστής από τη γνωστή ταινία δε μπορεί να αντιμετωπίσει το χανγκόβερ.

(πηγή)

Best of internet