Quantcast
THE STREAM

Με 10 χρόνια Epsilon TV μας ευλόγησε η σημερινή απόφαση του ΕΣΡ για τις άδειες των καναλιών

Το κανάλι που δόξασε και δοξάστηκε ο Μένιος Φουρθιώτης ανήκει και επίσημα στο κλειστό κλαμπ των αδειούχων


THE NEWSROOM · 5 Σεπτεμβρίου 2018

Μπορεί να μην το περιμένατε, αλλά αυτή η κατά τα άλλα βαρετή Τετάρτη έχει μια υπέροχη έκπληξη για σας. Το ΕΣΡ αποφάσισε τελικά ποιοι εκλεκτοί σταθμοί είναι αυτοί που θα αποκτήσουν τηλεοπτικοί άδεια για την επόμενη δεκαετία και μπορείτε να πανηγυρίσετε ελεύθερα, γιατί εκτός από τους συνήθεις υπόπτους που είναι ο ΣΚΑΪ, το Star , ο Alpha και ο ΑΝΤ1 TV, και το κανάλι που ο Μένιος τόσο δόξασε και δοξάστηκε θα είναι μαζί μας για τα επόμενα δέκα χρόνια.

To Epsilon TV θα είναι λοιπόν ο πέμπτος που θα μπει στο νέο κλειστό club της ιδιωτικής τηλεόρασης ως «οριστικοί δικαιούχοι άδειας», όπως προβλέπει η προκήρυξη που είχε δημοσιευτεί τον Νοέμβριο του 2017. Τα μαγευτικά νέα ανακοίνωσε μέσω twitter ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς με το σχόλιο «Habemus άδειες», ενώ όπως αναφέρει η απόφαση του ΕΣΡ, η πρώτη δόση ύψους 3.5 εκατομμυρίων ευρώ θα γίνει με τα λεφτά των σταθμών.

Σύμφωνα με το νόμο, η πληρωμή πρέπει να έχει γίνει μέσα σε 15 ημέρες και στη συνέχεια η απόφαση θα δημοσιευτεί στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης. Μεγάλη, αν και αναμενόμενη είναι η πίκρα για το φτωχό Mega που δε μπήκε καν στο διαγωνισμό, ενώ άδεια δεν πήρε και η Τηλεοπτική Ελληνική ΑΕ συμφερόντων, Φιλίππου Βρυώνη. Δικαίωμα εθνικής εμβέλειας, μέχρι τουλάχιστον να προκηρυχθούν οι άδειες για τους θεματικούς σταθμούς θα έχει και το Μακεδονία TV.

Αυτοί είναι οι τυχεροί δικαιούχοι:

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΪ)
2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (Star)
3. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (Alpha)
4. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ANT1 TV)
5. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (Epsilon TV)

Μπορείτε ελεύθερα τώρα να ονειρευτείτε ότι τα επόμενα δέκα χρόνια θα είναι ακόμη καλύτερα από αυτό που ήδη ζήσαμε.

(πηγή)

Best of internet