Quantcast
THE STREAM

Στη μάστιγα του Κομμουνισμού θα σπρώχνει τα παιδιά σας η Κοινωνιολογία, λέει ο Άδωνις

Με αυτό το χαμένο σενάριο από τα X-Files έσωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τη συζήτηση για τα λατινικά


THE NEWSROOM · 4 Σεπτεμβρίου 2018

Ευτυχώς που υπάρχει κι ο Άδωνις Γεωργιάδης, αγαπητές φίλες και φίλοι, ώστε το ζητήμα της κατάργησης των Λατινικών από τις Πανελλήνιες να γίνει ένα κλικ λιγότερο βαρετό. Το απίστευτα αδιάφορο αυτό ζήτημα, με το οποίο μέχρι στιγμής ασχολούνταν μόνο καθηγητές σχολείου και πανεπιστημίου που το δίδασκαν ή οι μαθητές που κάποια στιγμή στη ζωή τους υπέφεραν από αυτό, απέκτησε ξαφνικά μια θεωρία συνωμοσίας, που ήταν μάλλον και ο μοναδικός τρόπος να γίνει λίγο ενδιαφέρον.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου ανακοίνωσε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη τύπου πως το μάθημα της Κοινωνιολογίας θα πάρει τη θέση των Λατινικών σαν μάθημα της Θεωρητικής κατεύθυνσης. Αν εσείς ή το παιδί σας δε θέλει να γίνει φιλόλογος, δικηγόρος ή κάτι τέτοιο τον Οβίδιο τον έχετε γραμμένο (κι αυτός εσάς, εδώ που τα λέμε), ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας όμως αποκάλυψε πως σε βάρος του ανυποψίαστου ελληνικού λαού, εξυφαίνεται με εργαλείο την κατάργηση των λατινικών μια σκοτεινή συνωμοσία.

Μιλώντας λοιπόν στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky, ο Άδωνις Γεωργιάδης αποκάλυψε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φέρνει το νέο μάθημα στις Πανελλήνιες προκειμένου να μπουκώσει τα παιδιά σας κοινωνική θεωρία και να γίνουν αιμοδιψείς κομμουνιστές, μια εξέλιξη την οποία η αγωγή των ευαίσθητων νεαρών οργανισμών με Βιργίλιο απέτρεπε μέχρι τώρα. Όπως σχολίασε συγκεκριμένα, “αυτά (τα Λατινικά) πάτε και τα αντικαθιστάτε με την Κοινωνιολογία. Δηλαδή με ένα μάθημα απλώς για να κάνουν τα παιδιά αριστερά“, αποκαλύπτοντας το σκοτεινό ρόλο των κοινωνικών επιστημών.

Αναλυτικά η δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη:

Η αλήθεια είναι ότι αισθανόμαστε σοφότεροι πια, αν και υπάρχουν μερικά θεματάκια που πρέπει να κοιτάξει η πραγματικότητα να λύσει μέχρι να ευθυγραμμιστεί πλήρως με την ανάλυση Άδωνι. Για παράδειγμα, το Πάντειο Πανεπιστήμιο που διδάσκει κοινωνικές επιστήμες δεν το λες ακριβώς και πανεπιστήμιο της Σοβιετικής Ένωσης:

via George Mourmouris

Ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα είναι ότι αν αφήσεις τους ίδιους τους μαθητές να διαλέξουν ανάμεσα στα Λατινικά και τον κομμουνιστικό κίνδυνο της κοινωνιολογίας, μάλλον θα προτιμήσουν να διαβάσουν  Στάλιν από το πρωτότυπο.

Best of internet