Quantcast
THE STREAM

Κανένα House Of Cards: Το EΜΜΥ του στη Μονή Βατοπεδίου χαρίζει αμερικανός ηθοποιός

Η υποψία ότι ο Εφραίμ γαμεί κάθε Φρανκ Αντεργουντ στον πλανήτη επιβεβαιώνεται


THE NEWSROOM · 29 Αυγούστου 2018

Πρέπει να το παραδεχτούμε, ο τρόπος που έχει αυτή η χώρα να μας σερβίρει εξωφρενικά σκηνικά δε σταματά ποτέ να μας εντυπωσιάζει. Αν μπορούσατε ποτέ να συνδυάσετε με κάποιο τρόπο στο μυαλό σας τα Βραβεία Εmmy και τη Μονή Βατοπαιδίου, συγχαρητήρια, αλλά για τον περισσότερο κόσμο εκεί αυτό θα συνέβαινε μόνο σε σταυρόλεξο.

Κι όμως όχι απλά συνδυάστηκαν στην πραγματική ζωή, αλλά ένα βραβείο Εmmy βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην τροπαιοθήκη της Μονής Βατοπεδίου, του αγιορείτικου μοναστηριού που μας δίδαξε τι σημαίνει καλό σκάνδαλο. Ας το πάρουμε όμως από την αρχή: Ο αμερικανός ηθοποιός του Χόλιγουντ Τζόναθαν Τζάκσον (έχει παίξει και στο Insomnia) όχι απλά έχει ασπαστεί την ορθοδοξία από το 2012 μαζί με την οικογένειά του, αλλά αποφάσισε να επισκεφτεί το Άγιο Όρος, και πιο συγκεκριμένα την Μεγίστη Ιερά Μονή Βατοπαιδίου για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με σκοπό να ζήσει τη φάση από κοντά.

Εκεί, ο ηθοποιός ανταπέδωσε το παραδοσιακό κέρασμα των ορθόδοξων Jedi με ένα fabulous δώρο έκπληξη: Το αγαλματάκι από τα βραβεία Emmy (ή ΕΜΥ, όπως διαβάζουμε στο πάντα έγκυρο Βήμα Ορθοδοξίας, μάλλον γιατί ο καιρός γαρ εγγύς), το οποίο είχε κερδίσει για το ρόλο του στο «General Hospital». Για να γίνει ακόμη πιο σουρεάλ η κατάσταση, το δώρο παρέλαβε ο φιλοξενούμενος Μητροπολίτης Ατλάντας κ. Αλέξιος, ενώ ο Ηγούμενος Εφραίμ έδωσε congratulations στον Τζάκσον για το δωράκι του και του ευλόγησε και την καριέρα.

Προφανώς οι φωτογραφίες από όλο αυτό το event θα ήταν όπως έπρεπε:

Ελπίζουμε το μέλλον να μας φέρει και λίγο ελληνορθόδοξο Χόλιγουντ, ο τόπος το έχει ανάγκη.

Best of internet