Quantcast
THE STREAM

Με τη μισή παραγωγή του νησιού σε ρύζι έλουσαν ένα γαμπρό στην Κρήτη

Μάλλον οι φίλοι του ζευγαριού έχουν μια διαφορετική προσέγγιση για το τι είναι γαμοπίλαφο


THE NEWSROOM · 23 Αυγούστου 2018

Το πόσο εξωφρενικά μεγέθη πιάνουν οι κρητικοί γάμοι όλοι το γνωρίζετε. Αν έχετε ακούσει ποτέ ότι σε ένα γάμο χρειάστηκαν 500 αρνιά, 700 κατσίκια, 10 τόνους πιλάφι και ένα κυβικό χιλιόμετρο κρασί, τότε το πιο πιθανό είναι να έχει γίνει στην Κρήτη, χωρίς να χρειαστεί να αναφέρουμε πως στο τέλος μάζεψαν και 17000 κάλυκες από τα πιάτα. Οι Kρητικοί θέλουν να το ζουν στα άκρα όταν ο κόσμος παντρεύεται και αυτή τη φορά στο Ηράκλειο ξεπέρασαν άλλο ένα ρεκόρ.

Ο Δημήτρης και η Μαρία παντρεύτηκαν την Κυριακή 19 Αυγούστου στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα στο Ηράκλειο και η αλήθεια είναι ότι μάλλον δεν περίμεναν την κορύφωση που είχαν ετοιμάσει για το γαμπρό οι φίλοι του γαμπρού. Το έθιμο του να πετάς ρύζια στο ζευγάρι αφού ο παπάς σφυρίξει τη λήξη της τελετής είναι γνωστό, η κρητική εξτραβαγκάντσα που αναφέραμε παραπάνω είναι επίσης γνωστή, οπότε ίσως μπορείτε να φανταστείτε που καταλήγουμε.

Σε περίπτωση που δεν καταφέρατε να μαντέψετε, οι φίλοι των νεόνυμφων τους περίμεναν έξω από την εκκλησία και έριξαν στο γαμπρό κάτι παραπάνω από το συνηθισμένο σε ρύζι. Πιο συγκεκριμένα, τον έλουσαν με 200 κιλά ρύζι που είχαν φέρει σε τσουβάλια. Τόσο η νύφη, η οποία κράτησε μια απόσταση ασφαλείας, όσο και ο γαμπρός, το πήραν αρκετά ψύχραιμα και στη συνέχεια το γλέντι του γάμου συνεχίστηκε μέχρι το πρωί.

Τόσο η νύφη, η οποία κράτησε μια απόσταση ασφαλείας, όσο και ο γαμπρός, το πήραν αρκετά ψύχραιμα και στη συνέχεια το γλέντι του γάμου συνεχίστηκε μέχρι το πρωί.

Η αλήθεια είναι πως αυτός ο γάμος μας θύμισε μέχρι και εποχές πριν τα μνημόνια, τότε που τρώγαμε αστακομακαρονάδα αντί για προβατομακαρονάδα.

Best of internet