Quantcast
THE STREAM

Την επιθεώρηση ταβερνών στη Λευκάδα επέλεξε ο ακούραστος Κώστας Καραμανλής για καλοκαίρι

Μετά τα αντίστοιχα προσκυνήματά στη Βόρεια Ελλάδα, ο πρώην πρωθυπουργός συνεχίζει το λειτούργημά του στο Ιόνιο


THE NEWSROOM · 23 Αυγούστου 2018

Eίναι πολύ γνωστό πως αν υπήρχε τομέας ταβερνολογίας σε κάποιο ελληνικό πανεπιστήμιο, τότε ο Κώστας Καραμανλής θα ήταν ομότιμος καθηγητής. Αυτό επιβεβαιώνει και η τελευταία βολτίτσα του πιο chill πρωθυπουργού που έχει περάσει από την Ελλάδα, ο οποίος αποφάσισε να συνεχίσει στη Λευκάδα το οδοιπορικό κοκορετσιού που τόσο καιρό διεξάγει.

Κάπως έτσι, ο Κώστας Καραμανλής και η Νατάσα Παζαΐτη βρέθηκαν στο χωριό του βουλευτή Θανάση Καββαδά, το Κατωχώρι, μαζί με κάμποσους συνεργάτες και κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Πιστός στις άτυπες αρχές της Φιλικής Δεξιάς που εκπροσώπησε ως πρωθυπουργός, ο Καραμανλής έχει αντικαταστήσει το Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια με το Εκκλησία, Ταβέρνα, Παρεάκι Μου και αυτό ακριβώς έκανε και στη Λευκάδα, με αμφίεση βετεράνου ταξιδιώτη μάγειρα, αν και του λείπει ακόμη το μανίκι τατού.

Οπότε, μαζί με τη σύζυγό του πρώτα βρέθηκαν στην εκκλησία του χωριού και αμέσως μετά σε κοντινή ταβέρνα, έχοντας για συνοδεία τους Παναγιώτη Καββαδά, Ξενοφώντα Βεργίνη και Θεόδωρο Σολδάτο, τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Λευκάδας Σωτήρη Σκιαδαρέση, τον βουλευτή Αττικής Γιώργο Βλάχο και τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Γεώργιο Μπουρδάρα.

Κι επειδή δεν υπήρχε περίπτωση μείνει χωρίς προσκυνητές το τοτέμ που λέγεται Καραμανλής, το ζεύγος άραξε αρχοντικά και πρόσφερε χαμόγελα και selfies στο λαό, ακόμη και την ώρα του φαγητού. Κι εμείς θα βγάζαμε δηλαδή, δεν το κρύβουμε.

Σε κάθε περίπτωση, όσο  Κώτσος μας αρνείται ακόμη να επιστρέψει στις ζωές μας ή έστω να μας χαρίσει τα απομνημονεύματά του (όπου θα μάθουμε τι πήγε στραβά), θα πρέπει να καλυφθούμε με τις γαστρονομικές περιπλανήσεις του (να θυμίσουμε τα προσκυνήματα σε Ροδόπη και Κοζάνη), οι οποίες ευτυχώς δε δείχνουν να σταματάνε τώρα σύντομα.

(πηγή)

Best of internet