Quantcast
THE STREAM

Ποιο κωλόπαιδο χτύπησε τις καμπάνες πένθιμα στην επίσκεψη Τσίπρα ψάχνει η Μητρόπολη Ιθάκης

Η Μητρόπολη δεν έχει ιδέα για το ποιος χτύπαγε τις καμπάνες πένθιμα χτες αλλά κάνει έρευνα για να τον βρει


THE NEWSROOM · 22 Αυγούστου 2018

Σας έχει τύχει ποτέ να αφήσετε το Facebook ανοιχτό στη δουλειά ή στη σχολή και να γράφουν οι φίλοι σας μαλακίες από το λογαριασμό σας όσο λείπετε; Κάτι τέτοιο φαίνεται πως έγινε και στην Μητρόπολη Λευκάδας και Ιθάκης, αλλά σε ένα τελείως άλλο λέβελ.

Πιο συγκεκριμένα, η άφιξη του Αλέξη Τσίπρα στο νησί για το χτεσινό διάγγελμα συνοδεύτηκε από το πένθιμο χτύπημα της καμπάνας της Μητρόπολης. Πολύ κόσμος ίσως σκέφτηκε πως η συγκεκριμένη Μητρόπολη δεν πολυχωνεύει τον Τσίπρα (όπως μια γνωστή μας στο Αίγιο), αλλά από ότι φαίνεται η καμπανοπειρατεία ήταν η εξήγηση τελικά.

Όπως ανακοίνωσε η Μητρόπολη, έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα από τα αρμόδια εκκλησιαστικά όργανα για να διαπιστωθεί το ποιοι ήταν αυτοί που χάλασαν το σόου του Τσίπρα χτυπώντας τις καμπάνες. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Μητρόπολης:

 «Μετ’ εκπλήξεως πληροφορηθήκαμε το ατυχές συμβάν της πένθιμης κωδωνοκρουσίας σε Ιερούς Ναούς της Ιθάκης, που έλαβε χώρα κατά την επίσκεψη του Εξοχωτάτου Προέδρου της Ελληνικής Κυβερνήσεως κ. Αλεξίου Τσίπρα στο νησί.   Η πρωτοβουλία αυτή δεν τελούσε εν γνώσει της Ιεράς Μητροπόλεως, πολλώ δε μάλλον δεν ετύγχανε της ευλογίας και αδείας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου, ο οποίος αποδίδει την προσήκουσα τιμή στο θεσμικό ρόλο και το πρόσωπο του κ. Πρωθυπουργού και καταδικάζει τέτοιου είδους ενέργειες, αναγνωρίζοντας τους εκάστοτε εκλεκτούς του λαού ως «πάσης τιμῆς ἀξίους».   Εξ αφορμής του γεγονότος αυτού έχει ήδη κινηθεί η προβλεπόμενη εκκλησιαστική διαδικασία»

Θα είναι οι πρώτοι άνθρωποι στον κόσμο ίσως που θα κατηγορηθούν για καμπανοπειρατεία.

(πηγή)

Best of internet