Quantcast
THE STREAM

Το διάγγελμα Τσίπρα στην Ιθάκη μας στέλνει κατευθείαν για απεξάρτηση

Ο άμοιρος Όμηρος ήταν το φετίχ του Αλέξη Τσίπρα στο revival του Καστελόριζου


THE NEWSROOM · 21 Αυγούστου 2018

Ήρθε λοιπόν σήμερα Τρίτη 21 Αυγούστου 2018 η μέρα της μεγάλης φιέστας, ή του Καστελλόριζου Volume 2 αν το θέλετε έτσι αγαπητές φίλες και φίλοι. Ο πρωθυπουργός μας αυτή τη φορά διάλεξε την Ιθάκη για να μας ανακοινώσει ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια και μπαίνουμε ξανά στον αστερισμό της Σαμπάνιας και όπως μπορείτε να φανταστείτε, η επιλογή του νησιού του Οδυσσέα δεν ήταν καθόλου τυχαία. Μα καθόλου τυχαία.

Πιο συγκεκριμένα, ο Alexis όχι απλά δεν ξέχασε να αναφερθεί στον άμοιρο τον Όμηρο, αλλά μπούκωσε τα κάπου 7 λεπτά της ομιλίας του σε οδυσσειακές αναφορές, από τους Λωτοφάγους μέχρι τους μνηστήρες, αποδεικνύοντας ότι κατά κανόνα η πραγματική ζωή είναι πιο σουρεαλιστική από τη σάτιρα. Το πρωθυπουργικό τρολάρισμα μέσω ΕΡΤ προς εχθρούς και φίλους έπαιξε live στο πρωθυπουργικό facebook, επειδή προφανώς πως θα μπορούσε να σταθεί μια ανακοίνωση εξόδου από τα μνημόνια χωρίς emoji.

Δείτε την απαγγελία του Αλέξη Τσίπρα:

Δήλωση για το τέλος των μνημονίων.

Σήμερα στην πατρίδα μας ξημέρωσε μια καινούργια μέρα. Μια μέρα ιστορική. Τα μνημόνια της λιτότητας, της ύφεσης και της κοινωνικής ερήμωσης, επιτέλους τελείωσαν. Η χώρα μας ανακτά το δικαίωμά της, να ορίζει αυτή τις τύχες και το μέλλον της. https://bit.ly/2MLmu8A

Gepostet von Alexis Tsipras am Dienstag, 21. August 2018

Το μόνο ενδιαφέρον στα εξίσου ομηρικά comments, ανάμεσα στις ανορθόγραφες αποθεώσεις ή κατάρες στον γίγαντα από το Αθαμάνιο, ήταν κάποιος που ενθυμούμενος μια ενδιαφέρουσα στιγμή της ιστορίας αναρωτήθηκε “Που είναι η Κίρκη να τους κάνει όλους γουρούνια“.

Το ζήτημα τώρα είναι το εξής: Αν βγούμε τώρα τυπικά από τα μνημόνια ποιος θα φταίει για τη σίγουρα εξίσου μίζερη μέρα μετά; Όπως θα έλεγε ίσως ο μεγάλος αλεξανδρινός ποιητής:

Και τώρα τι θα γίνουμε χωρίς μνημόνια; Ήσαν κι αυτά μια κάποια λύσις

 

Best of internet