Quantcast
THE STREAM

Παγωτατζίδικο στη Νέα Υόρκη λανσάρει παγωτό φέτα, απόδειξη ότι βγήκαμε στις αγορές

Δυστυχώς δεν σερβίρεται από ντενεκέ για ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία


THE NEWSROOM · 20 Αυγούστου 2018

Είναι γνωστό πως η λάμψη της φέτας, του εμβληματικού αυτού λευκού ελληνικού τυριού, έχει φτάσει στα πέρατα του κόσμου. Από τη Νέα Ζηλανδία μέχρι την Αυστραλία, η γεύση της ή έστω η μυρωδιά της άλμης έχουν αφήσει πολλούς ανθρώπους μεταφορικά και κυριολεκτικά ξερούς, ενώ και η χωριάτικη σαλάτα έχει μπει στο πάνθεον των σαλατών.

Με αυτά τα δεδομένα, δεν προκαλεί έκπληξη ότι ακόμη και στη fabulous Νέα Υόρκη θέλησαν να βάλουν λίγη περισσότερη φέτα στη ζωή τους και μάλιστα με έναν όχι μπανάλ τρόπο. Το διάσημο νεοϋορκέζικο παγωτατζίδικο Davey’s Ice Cream, κυκλοφόρησε τον Ιούλιο δύο νέα παγωτά με γεύση τυριού: το ένα θα έχει τη γεύση του γαλλικού τυριού μπρι, αλλά το άλλο έβαλε τον ντενεκέ στον κόσμο του νεοϋορκέζικου παγωτού. Όχι ότι οπτικά το παγωτό φέτα θυμίζει το χωριό σας στο Καρπενήσι δηλαδή:

Αν είστε φανατικοί μύστες του τυριού και αυτή τη στιγμή δεν κρατιέστε για να βγάλετε εισιτήριο για New York, θα απογοητευτείτε. Και οι δύο γεύσεις, οι οποίες δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με τη φίρμα Président Cheese, ήταν περιορισμένης κυκλοφορίας: πιο συγκεκριμένα, ήταν διαθέσιμες μόνο την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου. Τα δε ονόματά τους ήταν το κάπως βαρετό “The Présidential Sweet” για το μπρι και το γκρανγκινιολικό “You Feta Believe It” για το τυρί της καρδιάς μας.

Οι δύο τυρογεύσεις δεν ήταν καθόλου φτηνές, καθώς η μία κόστιζε 5.50 δολάρια και οι δύο 7.68 δολάρια. Τι να κάνουμε τώρα όμως, άλλο η φέτα στη Φθιώτιδα και άλλο στο Μεγάλο Μήλο, μην τα θέλετε και όλα δικά σας. Το μόνο κρίμα είναι πως από αυτά που καταλαβαίνουμε, όσοι είχαν την εμπειρία του παγωτού φέτα δεν κατάφεραν να νιώσουν και την εμπειρία του αυθεντικού, παραδοσιακού ντενεκέ.

(πηγή)

 

Best of internet