Quantcast
THE STREAM

Ζευγάρι ταξιδεύει στην Ασία για να γνωρίσει καλούς ανθρώπους, δολοφονείται από το ISIS

Οι δύο ιδεαλιστές ποδηλάτες που ήθελαν να αποδείξουν ότι οι άνθρωποι δεν είναι κακοί σκοτώθηκαν στο Τατζικιστάν από τρομοκράτες


THE NEWSROOM · 16 Αυγούστου 2018

Υπερβολικά καλές προθέσεις φαίνεται πως είχε ένα νεαρό ζευγάρι από τις ΗΠΑ, το οποίο έκανε σκοπό της ζωής του να αποδείξει πως οι άνθρωποι γενικά είναι ψυχούλες. O τρόπος που επέλεξε ο Jay Austin και η Lauren Geoghegan (και οι δύο 29 χρονών) για να αποδείξουν την υπόθεσή τους ήταν να γυρίσουν τον κόσμο με τα ποδήλατά τους και να γνωρίσουν έτσι καλούς καλούς ανθρώπους.

Μάλιστα, τα δύο άτομα παράτησαν τις δουλειές γραφείου που είχαν στην Ουάσινγκτον προκειμένου να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν το ταξίδι τους. Παρότι ο Jay δούλευε για το Υπουργείο Στέγασης και Αστικού Σχεδιασμού των ΗΠΑ και η Lauren εργαζόταν για το Πανεπιστήμιο της Georgetown, το ζευγάρι πίστευε πως σπαταλάει το χρόνο του.

Όπως έγραψε o Austin στο blog του πριν παραιτηθεί:

“Έχω κουραστεί πια να περνάω τις καλύτερες ώρες τις μέρας μου μπροστά από ένα φωτεινό ορθογώνιο, να ζωγραφίζω τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου με γκρι και μπεζ περιοχές. Έχω χάσει πολλά ηλιοβασιλέματα έχοντας την πλάτη γυρισμένη. Πολλές καταιγίδες δεν τις είδα, πολλά δροσερά αεράκια πέρασαν απαρατήρητα.”

Έτσι ξεκίνησαν για το γύρο του κόσμου με ποδήλατο λοιπόν, με ένα κοινό blog και ένα λογαριασμό στο Instagram να καταγράφει τις κινήσεις τους. Ο σκοπός τους εδώ που τα λέμε ήταν ευγενής: Ήθελαν να ζήσουν και να μεταφέρουν στον κόσμο τις καλές πράξεις και τη φιλοξενία που θα γνώριζαν από ξένους ανθρώπους σε άγνωστες περιοχές.

Όπως τόνιζε ο Austin:

“Διαβάζεις τις εφημερίδες και σε κάνουν να πιστέψεις ότι ο κόσμος είναι ένα μεγάλο, τρομακτικό μέρος. Όπως λέει η αφήγηση, δεν πρέπει να εμπιστεύεσαι τους ανθρώπους. Οι άνθρωποι είναι κακοί. Οι άνθρωποι είναι μοχθηροί. Δεν το πιστεύω αυτό.”

Το ταξίδι τους δυστυχώς σταμάτησε οριστικά στο Τατζικιστάν της Κεντρικής Ασίας. Το Τατζικιστάν δεν έχει τα ίδια προβλήματα ασφαλείας που αντιμετωπίζει το γειτονικό Αφγανιστάν, αλλά δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κάποια θέματα και ήταν τέτοια η ατυχία των ιδεαλιστών ταξιδιωτών που τα θέματα αυτά ήρθαν και τους βρήκαν.

Καθώς διέσχιζαν τη χώρα με ποδήλατο στις 29 Ιουλίου, χτυπήθηκαν από ένα αυτοκίνητο που έπεσε πάνω τους. Από το αυτοκίνητο αυτό βγήκαν πέντε άντρες, οι οποίοι στη συνέχεια δολοφόνησαν με μαχαίρι το νεαρό ζευγάρι και άλλους δύο ποδηλάτες από την Ελβετία και την Ολλανδία. Δύο μέρες μετά, το ISIS δημοσίευσε ένα βίντεο όπου οι πέντε δολοφόνοι, καθισμένοι μπροστά από τη μαύρη σημαία της τρομοκρατικής οργάνωσης, ορκίστηκαν πως θα σκοτώσουν τους “άπιστους“.

Η αλήθεια είναι πως το  να ξεκινήσεις να αποδείξεις ότι ο κόσμος εκεί έξω είναι γεμάτος αγάπη, στοργή και Προδέρμ και να καταλήξεις να γίνεις διάσημος με αυτόν τον ομολογουμένως άδοξο τρόπο, είναι τεράστια γκαντεμιά.  Υπάρχει όμως και η αστρονομικών διαστάσεων γκαντεμιά, που είναι να πάρουν την Woodstock ποδηλατάδα σου διάφοροι ακροδεξιοί μύστες και να την κάνουν ιστορία από τη Χρυσαυγίτικη Βίβλο με σκοπό να ζητάνε φράχτες στα σύνορα και πέταγμα των προσφύγων στη θάλασσα και άλλα τέτοια.

Η αλήθεια είναι πως αυτή η γκαντεμιά ξεπερνά τα όρια.

(πηγή)

 

Best of internet