Quantcast
THE STREAM

Δωρεάν τραγωδία στην Επίδαυρο για τους πυρόπληκτους ζήτησε φιλότεχνος σύμβουλος της Δούρου

Αδύνατον να ξεχωρίσει κανείς αν η δήλωση ανήκει στο χώρο της κωμωδίας ή της τραγωδίας


THE NEWSROOM · 26 Ιουλίου 2018

Κάποιοι μέτριοι άνθρωποι είναι απλά στον κόσμο τους, αλλά κάποιοι γκουρού ανάμεσα μας έχουν δημιουργήσει το δικό τους σύμπαν, στο οποίο και κατοικούν. Τέτοια είναι η περίπτωση του περιφερειακού συμβούλου Θόδωρου Αγγελόπουλου, ο οποίος ανήκει στην παράταξη «Δύναμη Ζωής» της Ρένας Δούρου. Όπως αποκάλυψε ένας περιφερειακός σύμβουλος από μια άλλη παράταξη, ο κ. Αγγελόπουλος έχει μια τόσο καλλιτεχνική αίσθηση του timing, που ήδη την Τρίτη είχε προτείνει στο περιφερειακό συμβούλιο να χαρίσουν δωρεάν εισιτήρια στους πυρόπληκτους για να πάνε να δουν αρχαία τραγωδία στην Επίδαυρο.

Όπως αποκάλυψε ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής Γιάννης Σμέρος (Προέρχεται από την παράταξη του Γιάννη Σγουρού και ανήκει στο χώρο του ΠΑΣΟΚ), ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο οποίος προφανώς έχει μεταφορικά μεθύσει από το καθήκον του ως περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με αρμοδιότητες ανάπτυξης και προώθησης πολιτιστικών δομών, πρότεινε να παραχωρήσει η Περιφέρεια Αττικής δωρεάν εισιτήρια και μεταφορά σε όσους πυρόπληκτους θα ήθελαν να παρακολουθήσουν την παράσταση «Οιδίπους επί Κολωνώ» στην Επίδαυρο, στις 17 και 18 Αυγούστου, γιατί προφανώς λίγη τέχνη είναι η μεγαλύτερη ανάγκη τους.

Η πρόταση συνοδεύτηκε από το εξής σχόλιο: «Προφητικό και διαχρονικό, το κύκνειο άσμα του Σοφοκλή όπου ο βασιλιάς Οιδίποδας, τυφλός και ανήμπορος, αποζητά τη λύτρωση, αλλά και απαντήσεις για την τραγική του μοίρα». Κι επειδή προφανώς το λουτρό ήρεμης σοφίας δε θα μπορούσε να εξαντληθεί εκεί, το πλαισίωσε με το απόλυτο trend της εποχής ΣΥΡΙΖΑ, ένα καρφί προς τους δημοσιογράφους:

«Θα πρότεινα ακόμη σε όσους δημοσιογράφους και μη, όπου αυτές τις ημέρες σκύλευσαν στον πόνο και στην καταστροφή, να δουν την παράσταση. Θα καθρεφτίσουν καλύτερα στον Κρέοντα ή στον Πολυνείκη το μένος τους για την χαμένη εξουσία. Ίσως ακόμη αντιληφθούν τη ρήση του Antonio Gramsi στα τετράδια από τη φυλακή ότι: ο λαϊκισμός  είναι η χειρότερη μορφή υφέρποντος φασισμού. »

Ευτυχώς τόσο ο Σοφοκλής όσο και ο Γκράμσι είναι αρκετό καιρό νεκροί και δεν υπάρχει φόβος να αυτοκτονήσουν με αυτά που γράφονται.

Απίστευτο και όμως…τραγικό!Επίσημη πρόταση Περιφερειακού Συμβούλου της κας Δούρου, η παροχή δωρεάν εισιτηρίων για…

Gepostet von Giannis Smeros am Dienstag, 24. Juli 2018

Να σημειωθεί πάντως εδώ ότι ακόμη κι ο μεγάλος μύστης Αγγελόπουλος έφαγε κάποια στιγμή ένα reality check, καθώς σύμφωνα με τον κ. Σμέρο, απέσυρε αργότερα την πρότασή του.

Μάλλον συνειδητοποίησε ότι ο άρτος και τα θεάματα δεν έχουν ακριβώς την ίδια προτεραιότητα. Πάντως είναι ενθαρρυντικό να μαθαίνει κανείς πως εκτός από τους αρχαίους τραγικούς, υπάρχουν και οι μοντέρνοι τραγικοί.

 

Best of internet