Quantcast
THE STREAM

Άκυρη η επίσκεψη Λαβρόφ, κατεδαφίζονται οι ελπίδες των οπαδών του Παΐσιου

Η προοπτική να γίνουμε αυτόνομη δημοκρατία της Ρωσικής Ομοσπονδίας απομακρύνεται όλο και περισσότερο


THE NEWSROOM · 19 Ιουλίου 2018

Κακή χρονιά φαίνεται πως είναι το 2018 για τους ακόλουθους του Παΐσιου αγαπητοί φίλοι. Λίγους μήνες αφότου ο εμίρης του Παΐσιου επί της Γης, Βλαδίμηρος Πούτιν, κάρφωσε ένα τεράστιο μαχαίρι στις ελληνικές πλάτες πουλώντας τους πυραύλους S-400 στην Τουρκία, ένα δεύτερο πλήγμα έρχεται να συνταράξει όσους πιστεύουν ότι το ριζικό του ορθόδοξου ελληνικού έθνους είναι να γίνει παράρτημα του ξανθού γένους.

Πιο συγκεκριμένα, οι σχέσεις μας με την αρκούδα Ρωσία δεν είναι και στα καλύτερά τους, μετά τις απελάσεις δύο Ρώσων διπλωματών από την ελληνική κυβέρνηση, η οποία κατηγόρησε τα στελέχη της διπλωματικής αποστολής της Ρωσίας για παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας με προσπάθεια απόσπασης πληροφοριών και δωροδοκία κρατικών υπαλλήλων. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, έχει ανακοινώσει πως δύο έλληνες διπλωμάτες πρόκειται να απελαθούν σαν αντίποινα, αλλά από ό,τι φαίνεται η χειροτέρευση των σχέσεων δεν πρόκειται να σταματήσει εκεί, μιας και θα αναβληθεί και η επίσκεψη του ίδιου του Λαβρόφ στην Αθήνα.

Όπως δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα:

«Η χρονική στιγμή της προγραμματισμένης επίσκεψης του Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα το φθινόπωρο δεν είναι πλέον κατάλληλη.»

Nα σημειωθεί πως έχουν προηγηθεί σκληρές κονταρομαχίες στο επίπεδο των ανακοινώσεων υπουργείων. Πρώτη ήταν η εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα:

«Δυστυχώς, φυσικά, μιλάμε για πολιτική. Τέτοια πράγματα δεν μένουν χωρίς συνέπειες. Δεν εξαφανίζονται δίχως να αφήσουν ένα ίχνος. Βέβαια, δυστυχώς, όλα αυτά ρίχνουν σκιά στις διμερείς σχέσεις, χωρίς να εισάγουν κανένα εποικοδομητικό στοιχείο»

Πιστεύουμε ότι οι Ελληνες θα έπρεπε να έχουν επικοινωνήσει με τους Ρώσους συνεργάτες τους και όχι να παρασυρθούν από τη βρώμικη πρόκληση, στην οποία, δυστυχώς, η Αθήνα σύρθηκε»

Με την απάντησή από το ελληνικό υπουργείο να μην αργεί:

«Οι σημερινές δηλώσεις της Εκπροσώπου του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών είναι χαρακτηριστικό δείγμα ασέβειας προς τρίτη χώρα, καθώς και έλλειψης κατανόησης του σύγχρονου κόσμου, στον οποίο τα κράτη, ανεξαρτήτως μεγέθους, έχουν αυτοτέλεια και μπορούν να ασκήσουν ανεξάρτητη, πολυδιάστατη και δημοκρατική εξωτερική πολιτική.

Τέτοιες αρνητικές λογικές παρακίνησαν άλλωστε τους τέσσερις Ρώσους πολίτες να προβούν στις ενέργειες που οδήγησαν στην απέλασή τους ή στην απαγόρευση εισόδου τους στην Ελλάδα. Τα στοιχεία δε, βάσει των οποίων ενήργησε η Ελλάδα, είχαν παρουσιαστεί εγκαίρως στις ρωσικές αρχές. Εξάλλου, και οι ίδιες οι ρωσικές αρχές έχουν πολύ καλή γνώση του τι πράττουν οι άνθρωποί τους.»

Αξίζει επίσης να υπογραμμιστεί ότι έχουν υπάρξει δηλώσεις του πρωθυπουργού της Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ, όπου μιλούσε για προσπάθειες από φιλορώσους έλληνες επιχειρηματίες να χρηματοδοτήσουν αντικυβερνητικά επεισόδια στη γειτονική χώρα. Τελικά ο Ζάεφ τα μάζεψε ελαφρώς, μιλώντας για ανεπιβεβαίωτες ακόμη καταγγελίες.

Το σίγουρο είναι ότι προς στιγμήν τουλάχιστον, η προοπτική να γίνουμε ένα ευτυχισμένο κοινόβιο οπαδών του Βλαδίμηρου Πούτιν αργεί ακόμη.

(πηγή)

 

Best of internet