Δισεκατομμυριούχος εντερπρενέρ λέει παιδόφιλο έναν ήρωα σπηλαιολόγο, οπισθοχωρεί πιο γρήγορα από τον ήχο
Άτακτη υποχώρηση σάλπισε ο για πολλούς πιο εκνευριστικός εντερπρενέρ του κόσμου, Ίλον Μασκ. Ο νοτιοαφρικανός διςεκατομμυριούχος και πρόεδρος της Tesla και της SpaceX θυμήθηκε ότι η διακριτικότητα είναι το καλύτερο μέρος της ανδρείας και αποφάσισε να κάνει μια άδοξη μεταβολή στην κόντρα του με τον Βρετανό σπηλαιολόγο Βέρνον Άνσγουορθ, ο οποίος βοήθησε την (επιτυχημένη τελικά) διάσωση των 12 Ταϊλανδών πιτσιρικάδων και του δασκάλου τους από το σπήλαιο στο οποίο είχαν εγκλωβιστεί.
Η αιτία της κόντρας ήταν η (εξωφρενικά πολυδιαφημισμένη) προσφορά του Μασκ να στείλει στην Ταϊλάνδη ένα ειδικό υποβρύχιο, το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο θα μπορούσε να ενισχύσει τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων. Το υποβρύχιο θα το ρυμουλκούσαν δύτες, ζυγίζει κάπου 40 κιλά και θα χρησιμοποιούνταν για να μεταφέρει ένα παιδί τη φορά από το σπήλαιο Tham Luang.
Ο Άνσγουορθ από την άλλη ήταν της άποψης ότι όλη αυτή η φάση είναι απλά μια ευκαιρία για δημόσιες σχέσεις από τον αρκετά αυτάρεσκο δισεκατομμυριούχο και δεν ντράπηκε να την εκφράσει. Να σημειωθεί ότι ο Άνσγουορθ ζει μεγάλο μέρος του χρόνου στην Ταϊλάνδη, έδωσε τοπογραφικά στοιχεία του σπηλαίου στους δύτες διάσωσης (συγκεκριμένα “σχεδίασε τον χάρτη σχεδόν όλου του σπηλαίου“, σύμφωνα με τον Κλάους Ράσμουσεν, έναν Δανό καθηγητής καταδύσεων που ζει στο Πουκέτ). Σε κάθε περίπτωση, δήλωσε στο CNN πως το μίνι υποβρύχιο του Ίλον Μασκ δεν είχε “καμία απολύτως πιθανότητα επιτυχίας” και ότι μπορεί “να βάλει το υποβρύχιό του εκεί που πονάει“.
Σε μία πολύ ψύχραιμη και ενήλικη αντίδραση, ο Μασκ ανέβασε διάφορα tweets για τον Άνσγουορθ, στα οποία χωρίς να τον κατονομάζει συγκεκριμένα, τον χαρακτήρισε παιδεραστή. Αυτό είναι το κλασάτο tweet (το οποίο κατέβασε γρήγορα γρήγορα):
Όπως και να’χει, επειδή τη σήμερον ημέρα τα νέα κυκλοφορούν γρήγορα και επίσης επειδή τα social media δεν είναι η πόρτα τουαλέτας σε ΣΕΑ στον Ορχομενό για να γράφεις ό,τι θες, η μετοχή της Τesla έπεσε στο χαμηλότερο της σημείο για τις τελευταίες έξι βδομάδες λόγω των tweets του Μασκ, ενώ και ο ίδιος ο σπηλαιολόγος επιβεβαίωσε ότι δεν είναι απίθανο να κινηθεί νομικά.
He didn’t just call the British rescuer in Thailand a pedophile. He called him a pedophile because he couldn’t imagine another reason for a white guy to be in Thailand. Which is a false assumption. Sometimes white guys visit Thailand to show off their useless submarines.
— Kumail Nanjiani (@kumailn) July 15, 2018
Με αυτά και με αυτά, ο δισεκατομμυριούχος αποφάσισε να ζητήσει συγγνώμη, μήπως και γλιτώσει από τα γαμωσταυρίδια που άκουσε για τις δηλώσεις του:
As this well-written article suggests, my words were spoken in anger after Mr. Unsworth said several untruths & suggested I engage in a sexual act with the mini-sub, which had been built as an act of kindness & according to specifications from the dive team leader.
— Elon Musk (@elonmusk) July 18, 2018
Nonetheless, his actions against me do not justify my actions against him, and for that I apologize to Mr. Unsworth and to the companies I represent as leader. The fault is mine and mine alone.
— Elon Musk (@elonmusk) July 18, 2018
Τώρα μπορεί να γράψει μόνος του ένα μεγάλο ωραίο άρθρο όπου θα αναλύει το πόσο μεγάλη ψυχάρα είναι που αναγνώρισε το σφάλμα του.
(πηγή)
Το εννοούμε κυριολεκτικά, διοικεί αστυνομικά σκυλιά
Αυτά Καλλονή είναι να μη γίνονται
Στην Ελλάδα ακόμη κι αυτή η δουλειά μπορεί να γίνει επικίνδυνη
Ζήτησε και ψυχίατρο για να μην τρελαθεί ο δήμαρχος Βόλου