Quantcast
THE STREAM

Η κωλοτούμπα του Ίλον Μασκ για τον επιστήμονα που έβρισε φάνηκε απ’το φεγγάρι

Δισεκατομμυριούχος εντερπρενέρ λέει παιδόφιλο έναν ήρωα σπηλαιολόγο, οπισθοχωρεί πιο γρήγορα από τον ήχο


THE NEWSROOM · 18 Ιουλίου 2018

Άτακτη υποχώρηση σάλπισε ο για πολλούς πιο εκνευριστικός εντερπρενέρ του κόσμου, Ίλον Μασκ. Ο νοτιοαφρικανός διςεκατομμυριούχος και πρόεδρος της Tesla και της SpaceX θυμήθηκε ότι η διακριτικότητα είναι το καλύτερο μέρος της ανδρείας και αποφάσισε να κάνει μια άδοξη μεταβολή στην κόντρα του με τον Βρετανό σπηλαιολόγο Βέρνον Άνσγουορθ, ο οποίος βοήθησε την (επιτυχημένη τελικά) διάσωση των 12 Ταϊλανδών πιτσιρικάδων και του δασκάλου τους από το σπήλαιο στο οποίο είχαν εγκλωβιστεί.

Η αιτία της κόντρας ήταν η (εξωφρενικά πολυδιαφημισμένη) προσφορά του Μασκ να στείλει στην Ταϊλάνδη ένα ειδικό υποβρύχιο, το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο θα μπορούσε να ενισχύσει τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων. Το υποβρύχιο θα το ρυμουλκούσαν δύτες, ζυγίζει κάπου 40 κιλά και θα χρησιμοποιούνταν για να μεταφέρει ένα παιδί τη φορά από το σπήλαιο Tham Luang.

Ο Άνσγουορθ από την άλλη ήταν της άποψης ότι όλη αυτή η φάση είναι απλά μια ευκαιρία για δημόσιες σχέσεις από τον αρκετά αυτάρεσκο δισεκατομμυριούχο και δεν ντράπηκε να την εκφράσει. Να σημειωθεί ότι ο Άνσγουορθ ζει μεγάλο μέρος του χρόνου στην Ταϊλάνδη, έδωσε τοπογραφικά στοιχεία του σπηλαίου στους δύτες διάσωσης (συγκεκριμένα “σχεδίασε τον χάρτη σχεδόν όλου του σπηλαίου“, σύμφωνα με τον Κλάους Ράσμουσεν, έναν Δανό καθηγητής καταδύσεων που ζει στο Πουκέτ). Σε κάθε περίπτωση, δήλωσε στο CNN πως το μίνι υποβρύχιο του Ίλον Μασκ δεν είχε “καμία απολύτως πιθανότητα επιτυχίας” και ότι μπορεί “να βάλει το υποβρύχιό του εκεί που πονάει“.

Σε μία πολύ ψύχραιμη και ενήλικη αντίδραση, ο Μασκ ανέβασε διάφορα tweets για τον Άνσγουορθ, στα οποία χωρίς να τον κατονομάζει συγκεκριμένα, τον χαρακτήρισε παιδεραστή. Αυτό είναι το κλασάτο tweet (το οποίο κατέβασε γρήγορα γρήγορα):

Όπως και να’χει, επειδή τη σήμερον ημέρα τα νέα κυκλοφορούν γρήγορα και επίσης επειδή τα social media δεν είναι η πόρτα τουαλέτας σε ΣΕΑ στον Ορχομενό για να γράφεις ό,τι θες, η μετοχή της Τesla έπεσε στο χαμηλότερο της σημείο για τις τελευταίες έξι βδομάδες λόγω των tweets του Μασκ, ενώ και ο ίδιος ο σπηλαιολόγος επιβεβαίωσε ότι δεν είναι απίθανο να κινηθεί νομικά.

Με αυτά και με αυτά, ο δισεκατομμυριούχος αποφάσισε να ζητήσει συγγνώμη, μήπως και γλιτώσει από τα γαμωσταυρίδια που άκουσε για τις δηλώσεις του:

Τώρα μπορεί να γράψει μόνος του ένα μεγάλο ωραίο άρθρο όπου θα αναλύει το πόσο μεγάλη ψυχάρα είναι που αναγνώρισε το σφάλμα του.

(πηγή)

 

Best of internet