Quantcast
THE STREAM

Έτοιμος για τα Μπολσόι ο Τραμπ μετά την τελευταία κωλοτούμπα για τη Ρωσία

Δύο ολόκληρες μέρες χρειάστηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για να αλλάξει γνώμη για το ρωσικό δάκτυλο στις εκλογές του ’16


THE NEWSROOM · 18 Ιουλίου 2018

Μία από τις πιο εκκωφαντικές κωλοτούμπες της καριέρας του πραγματοποίησε χτες ο πορτοκαλί άρχοντας της κωλοτούμπας Ντόναλντ Τραμπ. Το ζήτημα αυτή τη φορά, ήταν το καυτό θέμα του αν το ρωσικό κράτος αναμείχθηκε ή όχι στις αμερικανικές εκλογές του 2016, πράγμα το οποίο αφορά άμεσα τον νικητή σε αυτές Ντόναλντ Τραμπ.

Η δημόσια συζήτηση για το θέμα εκτοξεύτηκε μετά τη συνάντηση Πούτιν – Τραμπ στο Ελσίνκι της Φινλανδίας τη Δευτέρα. Μετά τη συνάντηση (η οποία προκάλεσε σάλο από τη μεριά όσων υποστηρίζουν ότι η Ρωσία καθόρισε τις εκλογές του ’16 και πως ο Τραμπ είναι πρακτικά προδότης) ο Τραμπ είχε αρχικά δηλώσει ότι η Ρωσία δεν είχε καμία ανάμειξη:

Όπως δήλωσε τη Δευτέρα ο Τραμπ:

«Δεν βλέπω κανένα λόγο γιατί η Ρωσία μπορεί να παρενέβη στις αμερικανικές εκλογές. Κέρδισα εύκολα τη Χίλαρι Κλίντον. Διεξαγάγαμε μια εξαιρετική εκστρατεία και για αυτό είμαι πρόεδρος»

Ο πρόεδρας δήλωσε επίσης πως ΗΠΑ και Ρωσία ποτέ δεν είχαν χειρότερες σχέσεις, όμως αυτό έχει βελτιωθεί και μπορεί στο μέλλον να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο. Και ο Πούτιν από τη μεριά του μίλησε αντίστοιχο τόνο, σχολιάζοντας πως οι συνομιλίες ήταν ειλικρινείς, χρήσιμες και πως ήταν ένα πρώτο βήμα για κάτι καλύτερο.

Εκτός από τους Δημοκρατικούς όμως, η κίνηση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις και από την πλευρά των Ρεπουμπλικάνων γιατί φάνηκε πολύ soft απέναντι στην Ρωσία, με κάποιους από τους γερουσιαστές να αποκαλούν τη Ρωσία «εχθρό», ενώ να σημειωθεί πως η Δικαιοσύνη των ΗΠΑ έχει ήδη καταθέσει αίτημα εξέτασης 12 ρώσων αξιωματούχων, οι οποίοι είναι ύποπτοι για σαμποτάζ στην προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον.

Αυτή η κατάσταση οδήγησε τον πορτοκαλί πλανητάρχη σε μια επική κωλοτούμπα μόλις δύο ημέρες μετά αφού τοποθετήθηκε κόντρα στην κρίση των περισσότερων υπηρεσιών πληροφοριών και ασφαλείας των ΗΠΑ. Όπως δήλωσε ο Ντόναλντ:

«Θέλω να είμαι απόλυτα ξεκάθαρος: Εμπιστεύομαι το πόρισμα των μυστικών υπηρεσιών περί ανάμειξης της Ρωσίας στις εκλογές.

Θα μπορούσαν να έχουν αναμειχθεί και άλλοι άνθρωποι, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω»

Εδώ αναλυτικά οι δηλώσεις του Τραμπ:

Τελικά ο Τραμπ προσπάθησε να χαλαρώσει λίγο και τη νέα δήλωση σχολιάζοντας πως ακόμη και αν η Ρωσία αναμείχθηκε τότε, σίγουρα η ανάμειξή της δεν επηρέασε το αποτέλεσμα των εκλογών. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η υπόθεση που κρατάει δύο χρόνια τώρα, έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά της.

(πηγή)

Best of internet