Quantcast
THE STREAM

Σαβουάρ φερ με το ζόρι για τους ταρίφες, χοντρά πρόστιμα για συμπεριφορά φέρνει το Υπουργείο

Καμπάνα από το Υπουργείο Μεταφορών θα τρώει όποιος ταρίφας κάνει σαν ταρίφας


THE NEWSROOM · 13 Ιουλίου 2018

Ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο με τσουχτερά πρόστιμα και κυρώσεις για τους διδάκτορες πανεπιστημίου του δρόμου που έχουν αναλάβει το θεάρεστο έργο να οδηγούν ταξί. Συγκεκριμένα, με την απόφαση του υπουργού Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, όσοι ταρίφες συμπεριφέρονται σαν ταρίφες, θα έρχονται αντιμέτωποι με υψηλά πρόστιμα μέχρι και με στέρηση της άδειας του ταξί για έξι μήνες.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος» τα πρόστιμα μπορούν να αγγίξουν και τις 4.000 ευρώ, ενώ θα υπάρχουν τρεις κλίμακες παραβάσεων και κυρώσεων. Αρχικά, το κάπνισμα του οδηγού ταξί θα τιμωρείται με πρόστιμο μέχρι και 300 ευρώ, ενώ η απρεπής συμπεριφορά και η εξύβριση πελάτη  θα τιμωρείται μέχρι και με αφαίρεση της ειδικής άδειας για διάστημα έξι μηνών.

Στο πρώτο «μαξιλαράκι» παραβάσεων συγκαταλέγονται η επιλογή πελατών, η άρνηση μίσθωσης, η μη συμμόρφωση στις υποδείξεις του επιβάτη ως προς τον προορισμό, το κάπνισμα, το μη κατέβασμα της πινακίδας «ελεύθερο», η μη χρήση του ταξίμετρου, το άνοιγμα παραθύρων χωρίς τη συγκατάθεση επιβάτη, η έλλειψη καθαριότητας του οχήματος. Στο ίδιο πλαίσιο, ο οδηγός δε επιτρέπεται να βάζει στο τέρμα Μπλάκμαν, ή Τράγκα, χωρίς την προηγούμενη συγκατάθεση του πελάτη. Οι ποινές γι’ αυτά τα ταριφοπταίσματα θα περιλαμβάνουν επίπληξη και διοικητικά πρόστιμα από 50 έως 300 ευρώ.

Στο μεσαίο «μαξιλαράκι» συγκαταλέγεται η μη ορθή λειτουργία του ταξίμετρου, η άρνηση μεταφοράς μικρών ζώων συντροφιάς, η έλλειψη μέριμνας ώστε το αυτοκίνητο να βρίσκεται σε άριστη κατάσταση. Εδώ τα πρόστιμα ξεκινούν από τα 301 ευρώ και φτάνει έως τα 600 ευρώ ενώ προβλέπεται και αφαίρεση αδείας για έξι μήνες.

Στην τελευταία κατηγορία, που αφορά την ανάρμοστη, άσεμνη, απειλητική συμπεριφορά προς τον πελάτη και άλλους οδηγούς καθώς και η άρνηση μεταφοράς ατόμου σε νοσοκομείο εφόσον αυτό ζητηθεί από τις αρχές προβλέπεται και επανεξέταση του οδηγού.

Είμαστε 100% σίγουροι ότι η ακαδημαϊκή κοινότητα και οι επίτιμοι αναλυτές της επικαιρότητας που κάθονται πίσω από τα τιμόνια των κίτρινων οχημάτων θα συμμορφωθούν με τους νέους κανονισμούς.

Best of internet