Quantcast
THE STREAM

Για ούτε δύο εκατομμύρια ευρώ δικάζουν τον Ζορό της καρδιάς μας ασέβαστοι δικαστές

Επειδή μερικά έργα δεν έγιναν ποτέ θα διώκεται ο αγαπημένος μας λαϊκοδεξιός διασκεδαστής;


THE NEWSROOM · 10 Ιουλίου 2018

Στο μάτι ενός ασέβαστου δικαστή φαίνεται πως μπήκε ο κεντροδεξιός λαϊκός ήρωας της καρδιάς μας, Παναγιώτης Ψωμιάδης. Ο εισαγγελέας αντιμετώπισης εγκλημάτων διαφθοράς Βορείου Ελλάδος άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του Ζορό και του αδερφού του Διονύση για δημόσια έργα που έγιναν καπνός, όταν ο Παναγιώτης μας ήταν νομάρχης και ο αδερφός του αντινομάρχης – επειδή φυσικά η πολιτική στην Ελλάδα είναι πάνω απ’όλα οικογενειακή υπόθεση.

Πιο συγκεκριμένα, τα δύο αδερφάκια διώκονται σε βαθμό κακουργήματος, με τη δίωξη να περιλαμβάνει τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, ενώ να σημειωθεί πως μαζί με τους αδερφούς Ψωμιάδη διώκεται για απλή συνέργεια στις πράξεις της απιστίας και της ψευδούς βεβαίωσης και ο πρώην γενικός γραμματέας της τότε Νομαρχίας, Δημήτρης Λευκόπουλος.

Για την ιστορία, το εσωτερικό κενό που αισθάνονται τα κρατικά ταμεία μετά από αυτά τα έργα φαντάσματα φαίνεται πως ανέρχεται στα 1,2 εκατ. ευρώ, με τα περισσότερα από αυτά να είναι έργα πληροφορικής κατά τη χρονική περίοδο 2007-2010, τα οποία συνοδεύτηκαν από την πρόσληψη 82 εποχιακών υπαλλήλων. Οι άνθρωποι αυτοί πληρώθηκαν μεν κανονικά αλλά σύμφωνα με τα όσα έδειξε η έρευνα τα έργα δεν έγιναν ποτέ, με μερικούς από τους υπαλλήλους που προσλήφθηκαν τελικά να δουλεύουν για πρόσωπα τα οποία δεν είχαν καμία σχέση με τη νομαρχία (!). Μερικά από αυτά που ακόμη τα περιμένουμε έχουν τίτλους όπως «Ταξινόμηση – καταγραφή προγραμμάτων δημόσιας Υγείας», «Ηλεκτρονική καταγραφή αθλητικών ενώσεων», «Καταγραφή αδειών αλιείας», «Αναδιοργάνωση – προστασία ιστοχώρου» και «Ηλεκτρονική δικτύωση με ΜΜΕ».

Σε κάθε περίπτωση, τα αδέρφια Ψωμιάδη φαίνεται πως θα είναι δικαστικά πολύ busy, καθώς σύντομα πρόκειται να δικαστούν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για τα περίφημα «45άρια» της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης. Η συγκεκριμένη υπόθεση αναφέρεται σε 456 έργα, προϋπολογισμού μέχρι 45.000 ευρώ, τα οποία στο 2005 – 2010 τα κάνανε μικρά πακετάκια για να πλασαριστούν εκεί που πρέπει με συστημένες απευθείας αναθέσεις και πρόχειρους διαγωνισμούς. Όλη αυτή η χειροκίνητη προσέγγιση της φάσης φαίνεται πως προκάλεσε ζημιά ύψους 4 εκατ. ευρώ για το Δημόσιο, σύμφωνα με το Δικαστικό Συμβούλιο.

Τέτοιος είναι ο Ζορό μας, έτσι τον αγαπάμε.

(Πηγή: AΠΕ – ΜΠΕ)

 

Best of internet