Quantcast
THE STREAM

Reunion έκαναν οι παλαίμαχοι ΟΝΝΕΔίτες Πάτρας, δυστυχώς χωρίς το πιο διάσημο μέλος τους

«Αχ τότε που ήμασταν νέοι και κάναμε ντου σε καταλήψεις και όλα ήταν μπροστά μας»


THE NEWSROOM · 10 Ιουλίου 2018

Τι είναι πιο καλτ από ένα οποιοδήποτε reunion; Τι είναι πιο καλτ από οποιοδήποτε reunion πικραμένων ΟΝΝΕΔιτών; Φυσικά ένα αντάμωμα πικραμένων ΟΝΝΕΔιτών από την Πάτρα, όχι μόνο επειδή η Πάτρα είναι η πλέον μαγικότερη πόλη του σημαντικότατου νομού της Αχαΐας, αλλά κυρίως, επειδή ειδικά οι ΟΝΝΕΔίτες στην Πάτρα θα έπρεπε με κάποιο τρόπο να προσπαθούν να ξεχάσουν τα παλιά.

Όπως διαβάζουμε στο tempo24.gr, αυτή η μαγική συνάντηση επρόκειτο για ένα «Αντάμωμα παλιών ΟΝΝΕΔιτών από το 1977 έως σήμερα» και έλαβε χώρα στην Πάτρα. Όπως διαβάζουμε στον ΣΚΑΪ Πάτρας, οι παρευρισκόμενοι κατέληξαν από μόνοι τους στο συμπέρασμα «Μια φορά ΟΝΝΕΔίτης, για πάντα ΟΝΝΕΔίτης»., ενώ φαίνεται ότι η βραδιά είχε  νοσταλγικό χαρακτήρα:

Τα παλιά μέλη που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που τους απευθύνθηκε από τους διοργανωτές-πυρήνες της συγκέντρωσης θυμήθηκαν τις δύσκολες εποχές, γύρω στα τέλη της δεκαετίας ’70 και τις αρχές του ’80, όταν έδιναν ιδεολογικές μάχες στα σχολεία, τα πανεπιστημιακά αμφιθέατρα και την κοινωνία, μέχρι και τα χρόνια που η ΝΔ ανήλθε ξανά στην εξουσία.
Η παλέτα της συνάντησης περιλάμβανε στιγμές εκπλήρωσης των πολιτικών οραμάτων που είχαν μέχρι και πολιτικές απογοητεύσεις που βίωσαν στην πορεία των χρόνων. Μοιράστηκαν εμπειρίες και αισθάνθηκαν ικανοποίηση για την γενιά τους και τον αγώνα που έδωσε, αλλά και χαρά γιατί βλέπουν ότι η ΟΝΝΕΔ έχει συνέχεια μέχρι σήμερα. Ανάμεσα στις όμορφες στιγμές της βραδιάς ήταν χαρακτηριστική αυτή που οι παρευρισκόμενοι περνούσαν από μια αφίσα της οργάνωσης και έβαζαν την υπογραφή τους.

Δυστυχώς δεν μπορούμε να διακρίνουμε από την φωτογραφία εάν πάνω στην αφίσα της ΟΝΝΕΔ υπάρχει και η υπογραφή του Γιάννη Καλαμπόκα, του ΟΝΝΕΔίτη που είχε δολοφονήσει τον καθηγητή Νίκο Τεμπονέρα το 1991, αλλά καθόλου απίθανο δεν θα μας φαινόταν, μιας και ο Καλαμπόκας μόλις σε 7 χρόνια βγήκε από τη φυλακή και τώρα μένει στο Βόλο εργαζόμενος σε τράπεζα.

Καλά κάνουν και μαζεύονται και τα θυμούνται, γιατί εμείς σίγουρα δεν θα τα ξεχάσουμε ποτέ, ούτως ή άλλως.

 

Best of internet