Quantcast
THE STREAM

Σεισμούλης 4,6 ρίχτερ ταρακούνησε το ελληνικό τρίγωνο των Βερμούδων χθες βράδυ

Τι συμβαίνει με τις ΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ πλάκες στην επίμαχη περιοχή;


THE NEWSROOM · 6 Ιουλίου 2018

Ζούμε πάνω σε έναν τόπο ευλογημένο μεν, εξαιρετικά σεισμογενή, δε και αυτό το έχουμε βιώσει στο πετσί μας όλοι όσοι συχνά υποτροπιάζουμε στη συζήτηση «που σε βρήκε ο σεισμός του 99». Αυτή τη φορά, ωστόσο, η τεκτονική πλάκα της Ηλείας συγκρούστηκε με της Αχαϊας και με της Αιτωλοακαρνανίας, ή τέλος πάντων έτσι θέλουμε να φανταζόμαστε τα γεωλογικά χαρακτηριστικά αυτού του σεισμού που ταρακούνησε χτες το βράδυ μετά τα μεσάνυχτα περιοχές των τριών καλύτερων νομών στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε στην θαλάσσια περιοχή, ανάμεσα στην Νέα Μανωλάδα και την Κυλλήνη, στην Ηλεία. Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίστηκε στα 10 χιλιόμετρα. Και μπορεί το επίκεντρο να βρισκόταν στον ομφαλό της γης, δηλαδή στο νομό της Ηλείας, αλλά τη δόνηση την ένιωσαν και στην Αχαΐα και στην Αιτωλοακαρνανία.

Από την άλλη, το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, ισχυρίζεται ότι η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 12 χιλιόμετρα δυτικά της Νέας Μανωλάδας, στην Ηλεία, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα δύο χιλιόμετρα. Κάτι μας κρύβουν σίγουρα τα εβραιομασωνικά λόμπι και δεν είναι τυχαίο που αποκαλούνται ΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΠΛΑΚΕΣ, αγαπητοί φίλοι.

ΤΙ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ;

Best of internet