Quantcast
THE STREAM

Στη native διαφήμιση το’ριξε η Χρυσή Αυγή, γράφει πατριωτικά άρθρα για να σπρώξει πετσέτες

Ελπίζουμε να μη δούμε τον Κασιδιάρη να πουλάει ναζιστικά μαγιό στο Instagram στον επόμενο τόνο


Περισσότερους influencers από όσους μπορεί να καταναλώσει φαίνεται πως παράγει πλέον το σπουδαίο μας έθνος (η Ελλάδα είναι αυτό). Πριν περάσουμε στο στάδιο της συζήτησης για το αν θα εξάγουμε, χαρίσουμε ή καταστρέψουμε το ήδη υπάρχον στοκ, πρέπει να εκτιμήσουμε το εύρος του προβλήματος. Ένα άγνωστο ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού (αλλά σίγουρα μεγαλύτερο του 43.47%, σύμφωνα με τα στοιχεία μας), από δημοσιογράφους και πολιτικούς μέχρι τίμιους απλούς μαϊντανούς έχει μετατραπεί σε κάποιο είδους πωλητή με πολιτικά (και όχι πωλητικά) και προσπαθεί να σε πείσει να αγοράσεις το προϊόν του.

Το καταλαβαίνουμε ότι α) το επιχειρηματικό πνεύμα είναι στο ίδιο χρωμόσωμα με το φιλότιμο στο ελληνικό DNA και β) οι καιροί είναι δύσκολοι αλλά τα πράγματα είναι ένα κλικ πιο νοσηρά από ό,τι μέχρι κι εμείς οι ίδιοι θα φανταζόμασταν, με το native advertising να έχει παρεισφρύσει σε κάθε γωνία της δημόσιας σφαίρας. Aυτό τουλάχιστον διαπιστώσαμε διαβάζοντας ένα πρόσφατο κειμενάκι της πιο επιφανούς εγχώριας εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης, το οποίο υπογράφει κάποια Ειρήνη Δημοπούλου, διευθύντρια της “Εμπρός” στην στήλη “Εγέρθητι”.

Nα σημειωθεί ότι τον τίτλο φέρει τον βαρύ πλην δροσερό τίτλο Το καυτό εθνικιστικό καλοκαίρι του 2018 (ναι, δεν τρολάρουμε). Aν αντέχετε να διαβάσετε λίγη νεοναζί καθοδήγηση, θα ανταμειφθείτε:

Αυτή η δίκαιη οργή του Λαού πρέπει να διοχετευθεί δυναμικά, ενεργητικά και δημιουργικά και αυτό είναι δουλειά της εθνικιστικής πρωτοπορίας σε όλες τις βαθμίδες.

Οι Εθνικιστές τιθέμεθα προ των ευθυνών μας. Ετοιμότητα για τις εκλογές πρέπει να καλλιεργηθεί μέσα στο καλοκαίρι, είτε γίνουν αυτές το Φθινόπωρο (όπως έγινε το 2015 αλλά και το 1981) είτε τον άλλο Σεπτέμβριο. Έτσι και αλλιώς μας περιμένουν δυο σημαντικές αναμετρήσεις, οι Ευρωεκλογές του Μαΐου και οι Αυτοδιοικητικές του Οκτωβρίου 2019. Η δική μας δουλειά δεν εξαρτάται από το τι κάνουν οι άλλοι, αλλά αφορά το τι κάνουμε εμείς. Και έχουμε πολλά να κάνουμε, από το να στηρίζουμε τα έντυπα του Κινήματος και τα προϊόντα του Καταστήματος της οδού Μεσογείων (είδατε τις πετσέτες θαλάσσης και τα πολύ επίκαιρα μακό με το Μακεδονία Γη Ελληνική;) έως το πιο απλό και ανθρώπινο, να μιλάμε για τις θέσεις του Κινήματος, ξεκινώντας με το «Α, ρε μια Χρυσή Αυγή που χρειάζεται!». Αρκεί βεβαίως να γνωρίζουμε τι πρεσβεύουμε.

Ας ξαναζουμάρουμε μια στιγμή στο επίμαχο σημείο:

είδατε τις πετσέτες θαλάσσης και τα πολύ επίκαιρα μακό με το Μακεδονία Γη Ελληνική;

Ναι λοιπόν, από ό,τι φαίνεται μια νέα εθνικιστική πρακτική είναι να προσπαθούν να πουλήσουν καμιά πετσέτα μόνο για Έλληνες. Όχι ότι δεν έχει ξαναγίνει, καθώς είναι γνωστές οι επιχειρηματικές δραστηριότητες πατριωτικών ρούχων φτιαγμένων κάπου σίγουρα μακριά από την πατρίδα από τον Ηλία Παναγιώταρο. Να γράφεται όμως ένα ολόκληρο κείμενο για να σμπρωχτεί κανένα μπλουζάκι, είναι next level marketing. Να τονίσουμε πως όλα αυτά έρχονται από τους ανθρώπους που χαρτογραφούσαν τα Εξάρχεια για καταδρομικές επιχειρήσεις και κάνανε homemade ναζιστικό νηπιαγωγείο στα παιδιά τους.

Ελπίζουμε τουλάχιστον να μη δούμε τα πατουσάκια του Κασιδιάρη να διαφημίζουν την κλασσική ελληνόψυχη παντόφλα Ελληνικός Στρατός στο άμεσο μέλλον.

 

Best of internet