Quantcast
THE STREAM

Τον πρώτο Εθνικό Δρυμό με 10.564 χασισόδεντρα εντόπισε η αστυνομία στην Καρδίτσα

Οι Αρχές ξερίζωσαν αυτό το μνημείο φυσικής ομορφιάς και συνέλαβαν τον καλλιεργητή


THE NEWSROOM · 4 Ιουλίου 2018

Συνεχίζει να ξεριζώνει το πράσινο η ΕΛ.ΑΣ., αποψιλώνοντας για άλλη μια φορά πολύτιμα χασισόδεντρα που πρασίνιζαν την ομορφότερη χώρα του κόσμου και που χάριζαν και πλούσιους καρπούς στη νεολαία. Αυτή τη φορά, ωστόσο, η αστυνομία φαίνεται ότι εντόπισε τον εθνικό δρυμό των χασισοφυτειών, αφού όπως αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ:

«Μια τέτοια συντονισμένη αστυνομική δράση πραγματοποιήθηκε και χθες στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκε η μεγαλύτερη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης έως τώρα στην Ελληνική Επικράτεια.

Ο εντοπισμός της συγκεκριμένης φυτείας, η εκρίζωση και κατάσχεση πάνω από (10.500) δενδρυλλίων κάνναβης, αλλά και η σύλληψη του καλλιεργητή, αποτελούν ένα μεγάλο πλήγμα στην οργανωμένη καλλιέργεια και διακίνηση των ναρκωτικών.»

Αυτή τη φορά πάντως η Αστυνομία διέλυσε έναν τεράστιο πνεύμονα πρασίνου για τη χώρα, μιας και ξερίζωσε τη μεγαλύτερη χασισοφυτεία που έχει εντοπιστεί ποτέ σε ελληνικό έδαφος, αφού η συγκεκριμένη φυτεία στην Καρδίτσα, ήταν ένα δάσος ολόκληρο από 10.564 χασισόδεντρα, ύψους 0,30 έως 1,70 μέτρα, «τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν».

Το μαγικό και προφανώς απαγορευμένο δάσος εντοπίστηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας, η οποία προχώρησε στην σύλληψη ενός 44χρόνου σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Στη συνέχεια μετά από έρευνα στο σπίτι του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία χάρτινη συσκευασία με σπόρους κάνναβης, βάρους 1.250 γραμμαρίων και έξι γυάλινα φιαλίδια με έλαιο άγνωστης χημικής σύστασης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας προκειμένου να εντοπιστεί ο συνεργός του. Παράλληλα περιμένουμε να δούμε τι έχει να πει η ΕΛ.ΑΣ. για όλα αυτά τα κομμένα δέντρα και για τα στρέμματα πράσινης γης που μετά την αστυνομία θα έχουν γίνει κρανίου τόπος.

 

Best of internet