Quantcast
THE STREAM

Γιαγιά έριξε χλέπα σε μαέστρο που έπαιζε Μπαχ επειδή έξω οι ξένοι συνθέτες

Αυτή η Καβαλιώτισσα γιαγιά δεν είναι ραγιάς


THE NEWSROOM · 4 Ιουλίου 2018

Ξυπνήσαν οι ραγιάδες αγαπητοί φίλοι, το ποτήρι ξεχείλισε και το αυτί του Έλληνα Μπάχ δεν υπομένει, όπως δείχνουν οι τελευταίες ειδήσεις που μας έρχονται από το Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων στην Καβάλα. Όπως μεταδίδει το kokkinokavalas.gr, κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας την Κυριακή 1η Ιουλίου, μια θεατής έφτυσε τον μαέστρο επειδή έπαιζε Μπαχ.

Το περιστατικό συνέβη στην χορωδιακή συνάντηση «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου» που πραγματοποιήθηκε την 1η Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, ενώ στη σκηνή βρισκόταν η (ΓΕΡΜΑΝΟΔΟΥΛΗ) Φιλαρμονική των Κρηνίδων. Σε κάποια στιγμή, στο κενό ανάμεσα στα κομμάτια, μία γυναίκα κοντά στα 70 έφτασε στο μη περαιτέρω και πλησίασε τον μαέστρο και τον ρώτησε σε έντονο ύφος, γιατί παίζει Γερμανούς συνθέτες (είχε μόλις παίξει ένα κομμάτι από Μπαχ) και όχι κάποιον Έλληνα.  Στη συνέχεια η γιαγιά έριξε και μια ροχάλα στον μαέστρο και αποχώρησε από το θέατρο δεχόμενη τις διαμαρτυρίες των υπόλοιπων θεατών. Το γεγονός έγινε αντιληπτό από τους θεατές των πρώτων σειρών.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τοπικά μέσα, το πρόβλημα της έξαλλης 70χρονης δεν ήταν ότι επρόκειτο για κάποια φανατική οπαδό του Σούμπερτ και ορκισμένη εχθρό του Μπαχ, αλλά επρόκειτο για δεινή μακεδονομάχο, η οποία νευρίασε που ο μαέστρος έπαιζε Γερμανούς συνθέτες και όχι Έλληνες.

Εμείς απαντάμε στην ευέξαπτη κυρία ότι οι ΦΟΥΓΚΑΚΗΔΕΣ ΖΟΥΝ

 

Best of internet