Quantcast
THE STREAM

Καλόγριες στα Χανιά έσβησαν φωτιά με εικονίσματα από Χριστοπαναγίες και σκληρή προσευχή

Γίνονται θαυματάκια


THE NEWSROOM · 2 Ιουλίου 2018

Εκεί που δεν μπορεί να επιχειρήσει το καναντέρ, μπορεί να επιχειρήσει η Παναγιά και ο Χριστούλης, είναι γνωστό αυτό, και ένα μοναστήρι στο νομό των Χανίων θα μπορούσε να λειτουργήσει και ως πυροσβεστικός σταθμός, πέρα από τόπο προσευχής και ασκητικότητας. Συγκεκριμένα, μια πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής σε πλαγιά στο Βαρύπτερο Κυδωνίας Χανίων, κατάφερε να σβήσει μετά από επιχειρήσεις της τοπικής πυροσβεστικής δύναμης, αλλά και με την πολύτιμη βοήθεια από έξι καλόγριες, οι οποίες προσεύχονταν για την κατάσβεση της φωτιάς, παρά τις αντίξοες συνθήκες.

Όπως διαβάζουμε στο zarpanews.gr, η φωτιά ξέσπασε κοντά στη Μονή Μεταμορφώσεως στα Χανιά και οι καλόγριες της μονής, είχαν βγει στο προαύλιο του μοναστηριού κρατώντας εικόνες και προσεύχονταν η φωτιά να μην φτάσει στη Μονή. Η πυροσβεστική τους επιχείρηση έμοιαζε κάπως έτσι:

Τελικά η φωτιά έκαψε «χορτολιβαδική έκταση», όπως αναφέρει το τοπικό site, ενώ η προσέγγιση του σημείου ήταν εξαιρετικά δύσκολη επειδή στην περιοχή φύσαγαν πολύ ισχυροί άνεμοι. Τελικά το Μοναστήρι εκκενώθηκε προληπτικά στην αρχή της φωτιάς με τις μοναχές να απομακρύνονται με τζιπάκι, για να επιστρέψουν αργότερα, όταν οι προσευχές τους είχαν πιάσει και ο κίνδυνος της πυρκαγιάς είχε απομακρυνθεί.

Γίνονται θαυματάκια στα άγια χώματα των Χανίων.

 

Best of internet