Quantcast
THE STREAM

To επεισόδιο «Οικογενειακές Ιστορίες» με γκοθάδες 18χρονα είναι τόσο καλό που πρέπει να το εξάγουμε

Μπάφοι the Vampire Slayer


THE NEWSROOM · 2 Ιουλίου 2018

Aν απορούσατε για τι λείπει περισσότερο από την πνευματική ζωή του τόπου, μην κουράζεστε άλλο – η απάντηση είναι εδώ. Η γνωστή μας έγκριτη σειρά κοινωνικών ντοκιμαντέρ με σενάριο του Alpha που λέγεται Οικογενειακές Ιστορίες αποφάσισε να κάνει ένα επεισόδιο αφιερωμένο στην καθημερινή Οδύσσεια τριών 18χρονων γκοθόπαιδων στην Ελλάδα του 2018, τα οποία προσπαθούν να παριστάνουν τα βαμπίρ χωρίς να τους πρήζουν τα μέζεα οι βαρετοί συμπολίτες τους.

Είναι μια μεγάλη τύχη της χώρας το ότι οι δημιουργοί της τηλεόρασης ασχολούνται με τέτοια απέριττα, βγαλμένα από τη ζωή σενάρια. Για να πάρετε μια γεύση, ας διαβάσουμε την εισαγωγή του επεισοδίου:

“Η 18χρονη Θάλεια και οι δύο κολλητοί της φίλοι είναι fans της Goth υποκουλτούρας και της μυθολογίας των βαμπίρ. Ντύνονται στα μαύρα, φορούν μακιγιάζ και ψεύτικους φακούς επαφής, διασκεδάζουν με τον δικό τους τρόπο, αδιαφορούν για όλους και για όλα καθώς και για τα σχόλια των περαστικών, το bullying που δέχονται στο σχολείο και τις αντιδράσεις των γονιών τους. Όταν και οι τρεις αποβληθούν, επειδή αγνόησαν τις συστάσεις των καθηγητών και πήγαν πάλι στο μάθημα ντυμένοι βαμπίρ, οι γονείς τους θα λάβουν δραστικά μέτρα, θα τους αλλάξουν σχολείο και θα προσπαθήσουν να τους απομακρύνουν μεταξύ τους. Η Θάλεια, ωστόσο, θα μείνει ανυποχώρητη στα πιστεύω της και θα φτάσει την κόντρα με τον πατέρα της στα άκρα.”

Δεν πειστήκατε; Ας συνεχίσουμε με τον Τζόνι το βαμπίρ:

“Λίγες ημέρες μετά, όμως, θα συνειδητοποιήσει πως οι δύο κολλητοί της έχουν υποκύψει στις πιέσεις των δικών τους και έχουν αλλάξει το στυλ τους ολοκληρωτικά. Το πείσμα και η απογοήτευσή της θα την οδηγήσουν στην αγκαλιά του μυστηριώδη Τζόνυ, ενός διάσημου και εκκεντρικού «βαμπίρ», που θα την παρασύρει να εγκαταλείψει το σπίτι της και να ζήσει μαζί του. Η επιλογή της θα την οδηγήσει σε επικίνδυνες καταστάσεις, καθώς ο Τζόνυ θα αποδειχτεί πως είναι ένας ψυχικά διαταραγμένος άνθρωπος.”

Ενώ λίγο μετά το δριμύ κατηγορώ της Θάλειας ενάντια στην στενόμυαλη κοινωνία, έρχεται αυτός ο εκπληκτικός διάλογος με τον πατέρα της:

– Εγώ βγαίνω, πάω να δω τα παιδιά.

– Θα πάτε πλατεία;

– Mπα, λέμε να πάμε στο νεκροταφείο.

Ακολουθούν δραματικές εικόνες:

Αυτό είναι το επικό επεισόδιο:

Πρόκειται καθαρά για την εξάπλωση της επιρροή του καβαλιώτικου στυλ (Σύμπλεγμα της Αράχνης και άλλα), στυλοβάτης του οποίου είναι η μεγάλη δραματουργός Ελευθερία Καραδήμου. Ευχαριστούμε τους συγγραφείς, των οποίων η πένα ανατέμνει για άλλη μια φορά με επιτυχία τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας. Ελπίζουμε και σε επεισόδιο με νεαρούς κατά φαντασίαν λυκάνθρωπους ή σαυρόνιους, αν γίνεται.

 

 

Best of internet