Quantcast
THE STREAM

Κανένα δράκο δε μπορεί να σκοτώσει αυτός ο Άγιος Γεώργιος μετά την επισκευή που του έκαναν

Είναι αρκετά πιθανό να γνωριστούν και να γίνουν φίλοι πάντως


THE NEWSROOM · 1 Ιουλίου 2018

Καλύτερη από οποιοδήποτε απόπειρα βανδαλισμού ήταν αυτή η απόπειρα συντήρησης ενός ζωγραφισμένου ξυλόγλυπτου του Αγίου Γεωργίου στην πόλη Εστρέλα της Βόρειας Ισπανίας. Μέχρι την ώρα της συντήρησης, ο Άγιος είχε περάσει 500 ήσυχα χρόνια μέσα στην πανοπλία του να κοιτιέται με το δράκο, τώρα όμως η νέα του εμφάνιση του ανοίγει πάρα πολλές δυνατότητες.

Αυτό ήταν το αποτέλεσμα μιας (εμφανώς) ερασιτεχνικής απόπειρας για να φρεσκαριστεί η πολύχρωμη εικόνα του 16ου αιώνα. Το χειροτέχνημα αυτό, το οποίο φαίνεται πως υλοποιήθηκε από κάποιον καθηγητή χειροτεχνίας κατά παραγγελία του έφορου της ενορίας της Εκκλησίας του Αγίου Μιχαήλ, άφησε τον Γεώργιο με ένα πολύ φωτεινό ροζ προσωπάκι, το οποίο θα άφηνε και τον πιο απαιτητικό οπαδό των manga ικανοποιημένο.

Δυστυχώς υπάρχουν μερικοί ξενέρωτοι συντηρητικοί εκεί έξω, όπως ο δήμαρχος της Εστρέλα (η οποία βρίσκεται νοτιοδυτικά της Παμπλόνας, στην περιοχή της Ναβάρας), o οποίος απαιτεί να μάθει γιατί δεν ρώτησαν το δημοτικό συμβούλιο πριν προχωρήσουν. Όπως δήλωσε στον Guardian ο δήμαρχος “το αποφάσισαν μόνοι τους χωρίς να το πουν στο συμβούλιο, ούτε και στην τοπική κυβέρνηση της Ναβάρας.
Τώρα οι ειδικοί προσπαθούν να εξακριβώσουν αν το πολύ fresh ύφος του Αγίου Γεωργίου μπορεί να αναστηλωθεί σε κάτι πιο παραδοσιακό από αυτό που κατάφερε ο καθηγητής χειροτεχνίας. Η αλήθεια είναι πως η προσπάθεια θύμισε την εξίσου καταπληκτική παρόμοια απόπειρα μιας γυναίκας στην πόλη Μπόρχα της Ισπανίας, όπου ένας Ιησούς κατάφερε να θυμίζει αρκετά μπαμπουίνο:

H αλήθεια είναι πως μπορεί να φέρει αρκετό τουρισμό και έτσι, ποτέ δεν ξέρεις.

(πηγή)

 

 

Best of internet